Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Měl vést klub jako hlavní trenér, místo toho Pastoor v Alkmaaru skončil

Sport

  12:09
ALKMAAR/PRAHA - Alex Pastoor se nakonec nestane novým hlavním trenérem Alkmaaru po Marcu van Bastenovi. Bývalý kouč fotbalistů Slavie Praha se nedohodl s vedením nizozemském klubu na podmínkách a v AZ skončil i jako asistent.

Trenér Slavie Alex Pastoor. foto: MAFRA - Michal Šula

Někdejší slavný reprezentant "Oranjes" Van Basten se v úterý vzdal ze zdravotních důvodů funkce hlavního trenéra a přesunul se na pozici asistenta. Hlavní kandidát na nového kouče Pastoor však nepřijal nabídku převzít dvanáctý celek ligové tabulky.

"Předložili jsme mu odpovídající a vylepšenou nabídku, se kterou však nesouhlasil. Během jednání také vyplynulo, že Alex nebude asistentem pod novým trenérem," uvedl na klubovém webu ředitel Alkmaaru pro fotbalové záležitosti Earnest Stewart.

"Po posledním telefonátu jsme se dohodli, že bude lepší, když se naše cesty rozdělí. Přejeme Alexovi co nejvíce úspěchů v jeho další trenérské kariéře," řekl Steward.

Sedmačtyřicetiletý Pastoor byl asistentem v Alkmaaru od léta, předtím působil necelé tři měsíce ve Slavii, kterou těsně zachránil v první lize.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...