Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Šach mat, Cristiano. Ronaldo po další ztrátě zuřil, soupeř se mu vysmál

Cristiano Ronaldo v dresu an-Nasru gestikuluje na konci zápasu saúdskoarabské ligy s al-Fejha. foto: Profimedia.cz

Po bezbrankové remíze pokřikoval na soupeře, naštvaně dupal z trávníku do kabin. Cristiana Ronalda, v osmatřiceti stále poháněného nezlomnou touhou po vítězství, ztráta an-Nasru v saúdskoarabské fotbalové lize velmi roztrpčila. Jeho tým totiž na cestě k vytouženému titulu opět zakopl.
  12:31

„Výsledek je rozhodně špatný a nejsme spokojeni,“ nepřekvapil trenér Rudi Garcia po nedělním duelu s celkem al-Fejha.

„Výkon hráčů se mi nelíbil. Chtěl jsem po nich, aby se ukázali na stejné úrovni jako v minulém zápase při vítězství 5:0 nad al-Adalou, ale to se nestalo,“ pokračoval francouzský kouč.

Jeho frustraci dle reakcí přímo na trávníku sdílel i Ronaldo, největší hvězda an-Nasru. Zlobil se na sebe, když ve svých šancích nejprve pálil přímo do rukavic brankáře a pak v rozmezí pár minut dvakrát nad břevno.

Svou bilanci 11 gólů v 10 ligových zápasech zatím nerozšířil.

Při odchodu ze hřiště ikonický Portugalec vypadal rozezleně, serval z paže kapitánskou pásku, muchlal ji v ruce a vzrušeně debatoval s protivníky.

Aby toho nebylo málo, na sociálních sítích si do něj ještě bez servítků rýpl soupeř, který publikoval upravenou známou reklamní fotku, na níž Ronaldo hraje šachy s Lionelem Messim. Místo Argentince vložil svého kapitána Samího Chabarího a ke snímku napsal: Šach mat!

Z drzého příspěvku se stal virál, zatímco ostatní tweety al-Fejhy měly dosah kolem sta tisíc zhlédnutí, koláž s Ronaldem nasbírala ke třem milionům.

Zatímco al-Fejha se díky překvapivému bodu na 11. příčce o něco vzdálila sestupovým příčkám – ze šestnáctičlenné soutěže padají tři kluby –, an-Nasr možná fatálně klopýtl ve snaze o titul, který měl být zejména po zimním příchodu štědře placeného Ronalda takřka povinností.

I s mužem, který si za sezonu vydělá 75 milionů dolarů (1,6 miliardy korun), ztrácí na vedoucí al-Ittihád tři body s tím, že lídr má navíc lepší bilanci ze vzájemných zápasů.

Do konce ročníku zbývá sedm duelů.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...