Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Ancelotti: Nevím, jaká je moje budoucnost v Chelsea

Sport

  17:39
LONDÝN - Fotbalový trenér Carlo Ancelotti si prý nic nebude dělat z toho, pokud jej po sezoně vedení Chelsea propustí. Italský kouč, který loni tým Petra Čecha přivedl k zisku anglického double, ale letos podle všeho skončí bez jediné trofeje, se podle svých slov myšlenkami na budoucnost nestresuje. Je připraven respektovat jakékoliv rozhodnutí majitele Chelsea Romana Abramoviče.

Torres a Ancelotti. foto: Reuters

Ancelotti se s ruským miliardářem už setkal poté, co Chelsea v úterý vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Manchesterem United. Zatím ale není jasné, co na schůzce probírali. "Opravdu nevím, jaká je moje budoucnost," řekl Ancelotti na dnešní tiskové konferenci v Londýně. "Na konci sezony klub dá jednoznačně vědět, jestli tady budu pokračovat, nebo jestli chce změnu. Pokud nejsou spokojení, mohou se tak bez problému rozhodnout. Pro mě to nebude problém," uvedl Ancelotti, který před příchodem do Chelsea dovedl AC Milán ke dvěma triumfům v Lize mistrů, Superpoháru a jednomu vítězství v italské Serii A.

Loni se zapsal do historie jako první trenér, který v jediné sezoně Chelsea pomohl získat triumf v lize i Anglickém poháru. Letošní ročník ale pro klub gólmana Petra Čecha dopadne hůř: vyřazen je z obou domácích pohárů, Ligy mistrů a v lize ztrácí na třetím místě už jedenáct bodů na vedoucí Manchester United.

"Loňská sezona je minulost. Každý byl šťastný za double, ale je to už historie. Je jasné, že letošní sezona není dobrá. Ale ještě zbývá odehrát sedm zápasů v lize," řekl Ancelotti, jehož tým bude hlídat především postavení v první trojce zaručující start v příštím ročníku Ligy mistrů.

Autor: