Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ancelotti velebí Čecha: Jím chycená penalta zápas rozhodla

Sport

  12:06
LONDÝN - Za rozhodující okamžik sobotního finále Anglického fotbalového poháru označil kouč vítězné Chelsea Carlo Ancelotti zákrok brankáře Petra Čecha. Český reprezentant v počátku druhého poločasu chytil Portsmouthu penaltu za bezbrankového stavu. O několik minut později pak vstřelil jediný gól zápasu kanonýr Didier Drogba.

Chelsea - Portsmouth (Čech se raduje s Drogbou). foto: ČTK

"Byl to klíčový okamžik, Portsmouth by se tím dostal na koně. Takhle to zůstalo 0:0 a poté, co jsme dali gól my, už to bylo mnohem jednodušší. V první půli jsme měli velkou smůlu. Nikdy se mi nestalo, abychom dali za poločas pět tyček," připomněl Ancelotti velký tlak mistrovského týmu, který zastavovala často branková konstrukce.

VIDEO: Čech chytil penaltu a dovedl Chelsea k historickému double - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Česká reprezentační jednička po zápase připomněla, že si v Anglickém poháru udržuje stoprocentní bilanci. "Jsem samozřejmě nadšený, že jsme prvním týmem v historii Chelsea, který získal double. Navíc jsme jako jedni z mála obhájili prvenství v této soutěži. Anglický pohár miluju, třikrát jsem ho vyhrál a ještě v něm neprohrál jediný zápas," radoval se Čech, jenž v některých sezonách přenechával právě v Anglickém poháru místo svým náhradníkům.

Italský kouč se hned v první sezoně na lavičce londýnského klubu dočkal ceněného double. "Pro klub je to velmi důležité a já to zažívám rovněž poprvé. Byla to fantastická sezona a neuvěřitelný zápas s neuvěřitelnou atmosférou," zářil Ancelotti po triumfu ve Wembley.

Jediným smutným okamžikem sezony bylo pro italského kouče vyřazení ve čtvrtfinále Ligy mistrů. "Zkusíme to příště," vyhlásil útok na tři trofeje v následující sezoně. "Samozřejmě jsme chtěli vyhrát i Ligu mistrů, ale já myslím, že musíme být spokojeni za ligu i pohár," dodal.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...