Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Albion přišel o legendu. Gerrard se chce soustředit na Ligu mistrů

Sport

  17:07
LONDÝN/PRAHA - Kapitán anglického národního týmu Steven Gerrard se po neúspěšném mistrovství světa v Brazílii rozhodl po čtrnácti letech ukončit reprezentační kariéru. Čtyřiatřicetiletý fotbalista se chce soustředit na výkony za Liverpool, s nímž ho v nadcházející sezoně čeká Liga mistrů.

Itálie - Anglie (vlevo Gerrard) foto: ČTK

"Musím říct, že to bylo jedno z nejtěžších rozhodování v mé kariéře. Od návratu z Brazílie jsem všechno probíral se svou rodinou a nejbližšími přáteli, než jsem k tomuhle rozhodnutí dospěl," citovala britská média Gerrarda.

Steven Gerrard padá na nedávném MS po souboji s Luisem Suárezem.

"Abych mohl dál hrát na nejvyšší úrovni a odvádět maximum pro Liverpool, myslím, že je to správné rozhodnutí. Dalším významným faktorem při mém rozhodování byl fakt, že se na Anfield vrací Liga mistrů," doplnil Gerrard, který s Liverpoolem skončil v minulé sezoně na druhém místě Premier League.

Gerrard debutoval za anglickou reprezentace v roce 2000 proti Ukrajině a během čtrnácti let odehrál 114 utkání, ve kterých dal 21 gólů. Více startů mají pouze anglické legendy Peter Shilton (125) a David Beckham (115). V 38 duelech vedl Gerrard výběr Albionu jako kapitán, naposledy na nedávném světovém šampionátu, kde Anglie uhrála jen bod a skončila už ve skupině.

"Užil jsem si každou minutu, kterou jsem reprezentoval svoji zemi. Je to pro mě smutný den vědět, že už nikdy znovu neobléknu anglický národní dres," dodal Gerrard.

Autoři: ,