Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Chelsea se v poháru trápila s outsiderem, Čech si opět zachytal

Petr Čech

  22:53
LONDÝN/PRAHA - Fotbalová Chelsea nebyla daleko od blamáže. V utkání Ligového poháru na hřišti Shrewsbury Town ze čtvrté ligy spasil favorita až v závěru vlastní gól, který pomohl k vítězství 2:1. Za Chelsea celé utkání odchytal Petr Čech.

Brankář Chelsea Petr Čech. foto: Reuters

Český gólman v letošním ročníku nastoupil za Chelsea počtvrté a pokaždé vyhrál.

Ať už to bylo v předchozím kole Ligového poháru proti druholigovému Boltonu, proti Arsenalu v Premier League nebo proti Mariboru v Lize mistrů.

Nejtěžší to za jeho přítomnosti na hřišti měla Chelsea proti outsiderovi. Čtvrtý tým čtvrté nejvyšší soutěže dlouho držel bezbrankový stav než se krátce po půli prosadil Drogba. Šestatřicetiletý veterán se trefil ve třetím zápase za sebou.

Petr Čech (vlevo) a Filipe Luis.
Brankář Petr Čech poprvé v kariéře vstupuje do sezony jako gólmanská dvojka...
Petr Čech oslavuje se spoluhráči vítězství v Lize mistrů.
Na tuhle střelu Petr Čech nedosáhl... z kopačky jí vyslal Ezequiel Lavezzi.

Vedle něj a Čecha nastoupili ze známých hráčů Cahill, Filipe Luis, Oscar, Mikel a Schürrle, střídali Matič a Willian. Slabou sestavu Chelsea rozhodně neměla, přesto v v 77. minutě inkasovala. Po rohovém kopu ze zblízka prosadil Mangan.

Euforii na desetitisícovém stadionu však brzy zchladil obránce Grandison, který si dal vlastní gól. Suverénní lídr Premier League se na povinný povinný nečekaně natrápil.

Autor: