Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Anglický svaz obvinil Adebayora z násilného chování, čeká jej trest

Sport

  18:47
LONDÝN - Představitelé anglické Fotbalové asociace (FA) obvinili útočníka Manchesteru City Emmanuela Adebayora z násilného a nevhodného chování v sobotním ligovém duelu proti Arsenalu.

Adebayorova provokace. foto: ČTK

Tožský fotbalista v utkání s bývalým klubem šlápl na hlavu někdejšímu spoluhráči Robinu van Persiemu a provokoval fanoušky londýnského celku vyzývavými oslavami vstřeleného gólu před jejich sektorem.

Pětadvacetiletý Adebayor způsobil Van Persiemu tržnou ránu ve tváři. Po vstřelení branky navíc běžel přes celé hřiště až před fanoušky Arsenalu, které rozdráždil tak, že je musela zpacifikovat policie a pořadatelé.

Fotbalová asociace dnes uvedla, že Adebayora vyslechne ke každému incidentu zvlášť. Zatím však neoznámila, kdy se mají slyšení konat. "Rozhodčí Mark Clattenburg řekl FA, že tento incident (s Van Persiem) neviděl. Zároveň uvedl, že kdyby ho býval na hřišti zachytil, vyloučil by Adebayora za násilné chování," uvedla FA v tiskové zprávě.

Adebayor, jenž se za své chování hned po zápase omluvil, má čas do středy na vyjádření ke šlápnutí na Van Persieho. Na obvinění za provokování fanoušků může reagovat do 30. září.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...