Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Anglie bouří. Tlačí Chelsea k titulu sudí?

Sport

  11:58
LONDÝN/PRAHA - Londýnské derby, ať se v něm potkají jakýkoliv soupeři z hlavního anglického města, vždy nabízí spoustu emocí. Stejné to bylo i v nedělním souboji v rámci 34. kola Premier League mezi Chelsea a Tottenhamem. Domácí vyhráli 2:1, ačkoliv nevstřelili ani jeden regulérní gól. V Anglii to nyní vře - podle některých hlasů tlačí sudí Chelsea k titulu. Pravdou je ale fakt, že minimálně v jednom případě nenesou sudí hlavní díl viny...

Goméz zastavil míč na brankové čáře. foto: www.rutube.ru

Chelsea se díky vítězství 2:1 nad městským rivalem Tottenhamem vrátila zpět do boje o titul, přestože ještě před měsícem ztrácela na Manchester United dvanáct bodů. Jenže "rudí ďáblové" již dávno nejsou tou neporazitelnou mašinou a před víkendovým vzájemným zápasem na Old Trafford vedou svěřenci Alexe Fergusona před obhájcem titulu jen o tři body.

"Chelsea má nyní rozhodně větší šance," je si vědom po prohře 0:1 od Arsenalu momentálního rozdělení sil kouč Manchesteru Alex Ferguson. Pokud by Chelsea jeho svěřence porazila, oba rivalové se srovnají na stejném bodovém zisku, o tři body zpět je nyní navíc Arsenal. "Stále ale favorizuji Manchester," řekl kouč "kanonýrů" Arséne Wenger.

CHELSEA 2:1 TOTTENHAM

Jenže na Stamford Bridge si triumf ani nemohou pořádně vychutnat. S Tottenhamem prohrávali, když se parádně z 25 metrů trefil v 18. minutě Sandro. Svého soka se rozhodl napodobit v domácím dresu Lampard a ve 45. minutě vyslal bombu z dálky. Ta vypadla Gomésovi z náručí (brazilský gólman podobně chyboval i před 2 týdny v Lize mistrů proti Realu).

Brankář Tottenhamu ale ještě míč stihl na brankové čáře a schoval ho do náruče. Podle pomezního sudího ale již za ní a na jeho doporučení nakonec hlavní rozhodčí Phil Down branku uznal. "Nechci házet vinu na rozhodčího, nemohli to z toho úhlu správně vidět. Ale pánové z FIFA by se měli konečně zamyslet nad zavedením videa do fotbalu," opřel se nikoliv do rozhodčích ale do Mezinárodního fotbalové federace kouč "kohoutů" Harry Redknapp.

Kalou stojí v ofsajdu.

"Proč v takto důležitých zápasech není možnost, aby se čtvrtý sudí podíval na video? Těch pět vteřin zabere rozhodně méně času než dohady fotbalistů na hřišti," souhlasil s Redknappem i český brankář Chelsea Petr Čech. Ten také tvrdě odmítnul, že by sudí pomáhali jeho týmu. "Podobné situace se dějí. Jednou ve váš prospěch, jednou ve váš neprospěch," dodal.

Narážel totiž i na fakt, že druhý gól Chelsea padl poté, co byl zakončující Salomon Kalou v mírném ofsajdu. Fanoušci, hráči i odborníci tak mají opět o čem diskutovat, zda to pohne i s odpovědnými lidmi, ale zůstává ve hvězdách. "Fotbal je jediný světový sport, kde se nepoužívá video. Proč?" zlobil se Redknapp. Dočká se odpovědi?

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...