Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Anglie vs. Wales: utkávají se už 137 let. Na velké scéně ale nyní poprvé

Sport

  7:00
LENS - Fotbalisté Anglie a Walesu proti sobě nastupují už 137 let, ve středu v Lens se však poprvé utkají na velké scéně. A na mistrovství Evropy půjde v duelu skupiny B o hodně, protože bodový zisk bude rázným krokem k postupu osmifinále.

Gareth Bale je hlavní hvězdou Walesu. Zlomí i Anglii? foto: Reuters

Po úvodních duelech k němu má blíž nováček šampionátu Wales, který si poradil 2:1 se Slovenskem a tři body by mu daly jistotu. Anglie pouze remizovala s Ruskem a ani na devátý pokus nedokázala vyhrát svůj zahajovací zápas na šampionátu.

ZÁPAS ANGLIE VS. WALES SLEDUJTE V PODROBNÉ ON-LINE REPORTÁŽI ZDE!

O výhru ji připravil gól v nastavení. „Musíme doladit pár věcí a být nekompromisní. Proti Walesu bereme jen vítězství,“ uvedl záložník Adam Lallana.

Přestože zejména pro Velšany je národním sportem ragby, rivalitu ve fotbale to nijak nesnižuje. Obzvlášť když půjde o postup do vyřazovací části. „Víme, že Velšani nás nemají rádi. A jestli my máme rádi je? Ani trochu,“ prohlásil záložník Jack Wilshere.

Napětí mezi oběma celky po prvních zápasech ještě podpořil Gareth Bale, který zpochybnil přístup anglických hráčů a vysloužil si kritiku od trenéra Anglie Roye Hodgsona. „Neřekl jsem, že nejsou pyšní a nehrají srdcem. Jenom si myslím, že my do hry dáváme víc,“ citoval hvězdu Realu Madrid server uefa.com.

Nekompromisní byl také ve chvíli, kdy se ho novináři zeptali, kterého z anglických hráčů by vzal do týmu Walesu. „Nikoho,“ opověděl s úsměvem Bale. Naopak asistent trenéra Osian Roberts, který na tiskové konferenci odpovídal velšsky, se snažil emoce krotit. „Je to zápas jako každý jiný a navíc na konci skupiny čeká velká odměna. Proto musíme udržet emoce na uzdě,“ prohlásil.

Anglie sice v posledních čtyřech zápasech Wales vždy porazila a nedostala ani jednu branku, Bale však věří, že série ve středu skončí. „Anglie má silný tým, ale víme o jeho slabinách,“ prohlásil. „Bude to derby se skvělou atmosférou, na které se těšíme a jsme na něj připraveni,“ uvedl.

Anketa

Jak dopadne zápas Anglie vs. Wales?

Výhra Anglie 181
Remíza 78
Výhra Wales 88

Vzhledem k nedávným potyčkám anglických příznivců s ruskými, jejichž tým nastoupí v nedalekém Lille proti Slovensku, budou zápas provázet zpřísněná bezpečnostní opatření. V ulicích bude nasazeno víc policistů a obě města v úterý také přijala zákaz prodeje alkoholu, který platí až do pátečního rána.

Loni na MS v ragby slavili výhru 28-25 hráči Walesu

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!