130 let
Česko - Skotsko (zklamaný Rosický).

Česko - Skotsko (zklamaný Rosický). | foto: ČTK

Ani v Barceloně, ani v Madridu. Kvalifikace se asi odehraje v Granadě

Sport
  •   18:15
MADRID - Kvalifikační zápas fotbalového mistrovství Evropy mezi Španělskem a Českou republikou se bude hrát v pátek 25. března v Granadě. S odkazem na informace Španělského fotbalového svazu to uvedla španělská média. Českomoravský fotbalový svaz zatím potvrzení o dějišti zápasu od španělské strany neobdržel, podrobnosti nemá ani UEFA.

O místě utkání se dlouho spekulovalo, předpokládalo se, že největší favorit skupiny I zvolí velké stadiony v Madridu či Barceloně. Dějiště zápasu museli Španělé oznámit nejpozději 60 dnů před utkáním. "Dá se očekávat, že to oznámí na poslední chvíli. Podle některých indicií by se však mohlo hrát v Madridu," řekl ještě nedávno reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Podle španělských médií se ale zápas bude hrát v aréně Estadio de Los Cármenes v Granadě v Andalusii. Kapacita tamního hlediště je pouhých 16,5 tisíce diváků.

"Na potvrzení dějiště netrpělivě čekáme, oficiálně žádné rozhodnutí nedorazilo," řekl dnes Šmicer. "Ještě během odpoledne jsme totéž ověřovali na UEFA, ale ani tam zpráva ze Španělska zatím nedorazila," uvedl pro ČTK svazový mluvčí Jaroslav Kolář.

Pokud se informace z Pyrenejského poloostrova potvrdí, vrátí se Šmicer na známé místo. V polovině března 1995 zde totiž po boku Patrika Bergra a dalších odehrál baráž v dresu jednadvacítky, v níž Španělé vyhráli 2:1 po gólech Raúla a Daniho, autorem jediného gólu byl právě současný reprezentační manažer. Španělské áčko hrálo v Granadě naposledy v listopadu 2002, kdy zde v přípravě porazilo 1:0 Bulharsko.

Zvolením neobvyklého dějiště na jihu Španělska se zkomplikovala cesta pro řadu českých fanoušků. Podle reglementu UEFA totiž připadne soupeři pouze pět procent vstupenek z kapacity stadionu, v tomto případě zhruba 800 kusů.

Autor: ČTK