Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

ANKETA: Jaký výsledek Plzně bude uspokojivý?

Sport

  15:00
Fotbalisté Plzně se ve středu večer střetnou s nejlepším týmem světa Barcelonou. Lidové noviny se proto zeptaly tří expertů, s jakým výsledkem by mohli být Plzeňští spokojení?

Fotbalisté Plzně trénují na Nou Campu. foto: Reuters

JOSEF PEŠICE
BÝVALÝ TRENÉR SLAVIE 
Při vší úctě k Plzni vyzní výsledek jednoznačně pro Barcelonu. Je proto důležité, aby rozdíl ve skóre nebyl tolik markantní. Úspěchem bude, když se Plzni alespoň částečně podaří vnutit Barceloně svůj styl hry, založený na protiútocích. Všichni si musí uvědomit sílu soupeře, který je nejlepší v Evropě a jehož hra se každému líbí. Barca sází na týmový výkon i hvězdné individuality. Proto je důležité, aby Plzeň zahrála důstojné utkání, v němž se trochu soupeři vizuálně vyrovná.

VLADIMÍR TÁBORSKÝ
BÝVALÝ TRENÉR SPARTY
 Plzeň jede spíš na zkušenou. Všichni očekávají drtivé vítězství Barcelony a každá prohra Plzně o tři góly a méně bude přijatelná. Plzeň se musí snažit o atraktivní hru, která nemusí být za každou cenu otevřená, ale nesmí se hrát jen na jednu bránu. Věřím, že Plzeňští jsou dál než národní tým a předvedou lepší výkon než reprezentace proti Španělům. Povedlo se jí zaujmout proti AC Milán, ale musíme si uvědomit, že Barcelona je mnohem dál.

DUŠAN UHRIN
BÝVALÝ TRENÉR SPARTY, SE KTEROU PORAZIL V ROCE 1992 I BARCELONU
Třeba vítězství 3:1 pro Barcelonu. Prostě dát soupeři branku. Plzeň musí být více aktivní než nedávno náš nároďák proti Španělsku a víc taky napadat hráče Barcelony, kteří jsou zrovna volní, protože mají vynikající pohyb nejen s balonem, ale i bez něj. Jedině tudy povede cesta.

Anketa

Jak dopadne v Lize mistrů Plzeň na Barceloně?

Prohraje o více než tři branky 405
Prohraje o méně než tři branky 311
Uhraje remízu 61
Senzačně zvítězí 253
Autor: