130 let
DUEL ARGENTINA-JIŽNÍ KOREA SLEDUJEME V PODROBNÉ ON-LINE REPORTÁŽI!
16:09
První kolo skupin fotbalového mistrovství světa v JAR přineslo málo gólů, o to však více brankářských chyb. Ty jsou vidět o to více, že při minimu branek rozhodují zápasy. Podle italské brankářské hvězdy Gianluigiho Buffona se na šampionátu mění gólmanské "noční můry" v realitu. Často se dává vina novému míči Jabulani, ale podle expertů nelze vše svalovat jen na míč.
15:20
Já se s Vámi loučím z dnešního online přenosu a zítra u dalšího utkání nashledanou, živě budeme sledovat od 13:30 duel Německo - Srbsko. Aktuální zpravodajství z MS sledujte na www.lidovky.cz/msfotbal.
92. minuta
Agüero ještě o ohrozil branku Koreje, ale když netrefil branku, tak hlavní sudí utkání ukončil. Argentina porazila Jižní Koreu 4:1.
90. minuta
Rozhodčí De Bleeckere nastaví ještě dvě minuty.
88. minuta
O výsledku utkání je už rozhodnuto. Za toho stavu má nejblíže k postupu mezi elitní šestnácku Argentina. Korea se o postup do osmifinále ještě popere s Nigérií.
80. minuta
Higuaín se prosazuje dnes potřetí a zvyšuje na 4:1. Po centru Agüera vstřelil čtvrtou branku Argentiny a stal se králém střelců právě probíhajícího MS.
77. minuta

Argentina zvyšuje na 3:1. Lionel Messi z menšího úhlu vypálil na brankáře Seong-rjong, ten ještě jeho první pokus stihl vykopnout, ale znovu k Messimu, jeho druhá střela se otřela o levou tyč a skončila u nohou Higuaína, který už pouze zasunul do prázdné branky.

  • Argentina - Jižní Korea (Higuaín střílí branku). / Autor: Reuters

75. minuta
Na řadě je další střídání. Carlose Tevéze nahradí mladičký Agüero.
69. minuta
Jihoameričané kontrolují hru, postupným útokem se snaží zvýšit svůj náskok, jako například Higuaín, který vypalil z hranice pokutového území, ale přímo doprostřed brány.
63. minuta
Diego Maradona ukázal, že fotbal ještě nezapomněl. Míč letící mimo hřiště si zpracoval elegantní patičkou a vrátil na hrací plochu.
62. minuta
Korejci se poměrně osmělili a hledají mezírky v argentisnké obraně.
58. minuta

Korea teď měla příležitost k vyrovnání. Po výborné přihrávce za obranu od Pak Či-songa se tváří v tvář Romerovi objevil Ki-hun, ten ale trefil pouze boční síť argentinské svatyně.

  • Argentina - Jižní Korea (šance Korejců) / Autor: Reuters

54. minuta
Gutiérrez dostal žlutou kartu za protesty, což znamená, že se v přístím utkání kvůli karetnímu trestu neobjeví. Poté byl potrestaný i Javier Mascherano.
52. minuta
Ve výtečné gólové příležitosti se ocitl Higuaín po přihrávce Di Maríi, ale skvělým zákrokem se blýskl Song-rjong.
50. minuta
Huguaín dostal od Tevéze přihrávku na hranici velkého vápna, na svého strážce ale nevyzrál.
46. minuta
Druhý poločas právě začal.
45. +1. minuta

Demichelis teď předvedl nevídanou chybu, kterou potrestal Čong-jong. Následně rozhodčí ukončil první poločas.

  • Argentina - Jižní Korea (Radost Korejců) / Autor: Reuters

44. minuta
Lionel Messi dostal u krajní čáry od trenéra Maradony taktické pokyny, poté vběhl na hřiště, pohrál si s korejskou obranou a technickou střelou o centimetry branku netrefil.
40. minuta
Gonzalo Higuaín z pravé strany nacentroval do vápna soupeře, gólman Song-rjog poněkud neohrabaně míč vyrazil přímo k Di Maríovi, ale je dělovku skvěle vyrazil Korejec v rukavicích.