Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Zase o jeden gól. Argentinci porazili Belgii 1:0 po trefě Higuaína

Sport

  17:23aktualizováno  20:28
PRAHA - Zatím nejméně zajímavé čtvrtfinále letošního šampionátu nabídl souboj Argentiny s Belgií. Jihoamerický tým se ujal vedení už v osmé minutě zásluhou útočníka Gonzala Higuaína a pak už náskok jen pohodlně hlídal. V semifinále ho čeká lepší z dvojice Nizozemsko - Kostarika, které hrají od 22 hodin SEČ.

Argentinci slaví postup do semifinále mistrovství světa. Po 24 letech. foto: Reuters

O první účasti Argentiny v semifinále mistrovství světa od roku 1990 rozhodla šťastná trefa. Di María chtěl přihrát nabíhajícímu Zabaletovi, jenže obránce Vertonghen tečoval míč na hranici šestnáctky k Higuaínovi a ten poslal balón povedeným halfvolejem ke vzdálenější tyči.

Zápasy v Brazílii stojí hodně sil. Lionel Messi a Lucas Biglia.

Tím zápas skoro skončil. Argentinci pak zdržovali, co to šlo. Jejich jediným hráčem, který častěji bavil ochozy na stadionu v Brasilii, byl kapitán Lionel Messi. Další, který k tomu měl potenciál, Ángel Di María, musel po půlhodině střídat kvůli zranění.

Zatímco Argentina podala prakticky dokonalý taktický výkon, Belgičané byli nervózní a nedokázali se do zápasu pořádně dostat. Dlouho měli na kontě pouhou jednu střelu na bránu, kterou vyslal v 26. minutě Kevin De Bruyne.

Čtěte více o MS ve fotbale

Messi byl hodně vidět, ale svůj pátý gól na turnaji nedal. Blízko k němu měl ve 40. minutě, když ho protihráči faulovali těsně před pokutovým územím. Hvězda Barcelony však pálila vedle. Ještě jednou pak zahrozil v nastaveném čase, kdy běžel s míčem sám na gólmana Courtoise. Nový konkurent Petra Čecha v Chelsea však dobře vyběhl a zkazil Messimu radost.

Marouane Fellaini právě zahodil šanci na vyrovnání.

Chvíli nato zahrozila Belgie, ale ani hlavička záložníka Mirallase neletěla na bránu.

V úvodu druhé půle znovu ožil Higuaín. Jeho první střelu tečoval protihráč těsně vedle, následně útočník Neapole propádil s míčem středem hřiště, nasadil jesličky belgickému kapitánovi Kompanymu, překonal i gólmana Courtoise a... Trefil břevno.

Lionel Messi neskóroval, ale i tentokrát byl hodně vidět.

Belgičané se dali do kupy až během poslední půlhodiny, kdy na hřiště naskočili útočníci Lukaku s Mertensem. Fellaini ovšem hlavičkoval nad, Garayův vlastní gól tečí nedopustil brankář Romero a závěrečný tlak žádnou velkou šanci evropského celku nepřinesl.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!