130 let

Argentina vyhrála nad fotbalisty Srbska a Černé hory rekordním výsledkem 6:0. | foto: DANIEL GARCIAAFP

Argentinci dali Srbům šest gólů

Sport
  •   17:29
GELSENKIRCHEN - Fotbalisté Argentiny rozstříleli ve svém druhém utkání na mistrovství světa soupeře ze Srbska a Černé Hory 6:0 a udělali výrazný krok k postupu do osmifinále.

O tříbodový zisk a rekordní výsledek se zasloužili autor dvou gólů Rodriguez, Cambiasso, Crespo, Tevez a Messi. Argentinci zmrazili soupeře hned v úvodu. V šesté minutě Saviola obešel Dudiče, který se do sestavy dostal až čtvrt hodiny před začátkem zápasu za zraněného Dragutinoviče, na jeho přihrávku si naběhl Rodriguez z Atlétika Madrid a brankář Jevrič, jenž inkasoval v deseti kvalifikačních zápasech
jedinou branku, podruhé na šampionátu kapituloval.

Argentinci dobře kombinovali na jeden dotek a rychlý gól byl vodou na jejich mlýn. Příliš jejich styl nepoznamenalo ani nucené střídání zraněného Gonzáleze, jehož již v 17. minutě musel nahradit defenzivněji laděný Cambiasso. A ten už za necelou čtvrthodinu ukázal, že umí dávat branky. Po ukázkové akci jihoamerických fotbalových kouzelníků na jeden dotek po ose Saviola, Crespo se po patičce druhého z nich ocitl sám před brankářem a dal svou druhou reprezentační brankou.

Argentinci hráli výborně kombinačně, byli rychlejší, důraznější a soupeř byl proti jejich hře bezradný. Útočník Miloševič byl neškodný a místo oslav stého startu v reprezentaci ještě do poločasu přihlížel, jak jeho týmu zasadil opět González třetí úder. U rohového praporku Saviola obral o míč ležérně hrajícího Krstajiče, obešel ve vápně i Dudiče a pro nabíhajícího střelce nebyl problém překonat Jevriče.

Po přestávce poslal trenér Petkovič na hřiště třetího útočníka Ljuboju a hra týmu se v ofenzivě zlepšila. Do šancí ale argentinská obrana v čele s rázným Heinzem soupeře nepustila a centrované míče končily v rukou gólmana Abbondanzieriho. Definitivní naději alespoň na zkorigování výsledku vzal mužstvu Srbska a Černé Hory Kežman, který po ostrém faulu na Mascherana viděl v 65. minutě od italského rozhodčího Rosettiho červenou kartu. Jeho minisouboj s klubovým spoluhráčem Gonzálezem tak vyzněl naprosto jasně pro Argentince.

Jihoameričané byli dál při chuti a další oživení do jejich řad přinesl čtvrt hodiny před koncem střídající mladíček Messi, jehož příchod vítal na tribuně i slavný Diego Maradona. Nový muž na hřišti se záhy blýskl průnikem a přízemním centrem našel na zadní tyči nabíhajícího Crespa. Jeden z nejzkušenějších hráčů ve skluzu vstřelil již svou 31 reprezentační branku. Odevzdaný soupeře v závěru stihl inkasovat ještě dvakrát, dvěma rychlými góly dokonali debakl Tevez a Messi.

Autor:
  • Mohlo by vás zajímat