Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Arsenal dál tápe. Chelsea poprvé zvítězila

Sport

  16:14aktualizováno  20:49
LONDÝN - Fotbalisté Liverpoolu porazili ve 2. kole anglické ligy Arsenal 2:0 a na jeho hřišti zvítězili poprvé od února 2000. Domácí, v jejichž sestavě chyběl zraněný reprezentační kapitán Tomáš Rosický, museli odehrát posledních dvacet minut bez vyloučeného defenzivního záložníka Emmanuela Frimponga.

ilustrační foto foto: Reuters

Rosický nebyl kvůli zraněnému stehnu ani na lavičce Arsenalu, zdravotní potíže nepustily do hry také jeho spoluhráče Kierana Gibbse, Johana Djouroua, Armanda Traorého, Jacka Wilsherea a Abou Diabyho. Třízápasový disciplinární trest si navíc začali odpykávat Gervinho a Alex Song.

VÝSLEDKY 2. KOLA

Sunderland - Newcastle 0:1
62. R. Taylor

Arsenal - Liverpool 0:2
78. vlastní Ramsey, 90. Suárez

Aston Villa - Blackburn 3:1
12. Agbonlahor, 25. Heskey, 67. Bent - 52. Pedersen

Everton - QPR 0:1
31. Smith

Swansea - Wigan 0:0

Chelsea - West Bromwich 2:1 53. Anelka, 84. Malouda - 4. Long

Vyrovnané utkání se zlomilo v 70. minutě, kdy dostal druhou žlutou kartu teprve devatenáctiletý Frimpong. Liverpool začal okamžitě dominovat a za osm minut početní výhodu využil. Vlastní branku si vstřelil záložník Aaron Ramsey, jehož při odkopu nešťastně trefil obránce Ignasi Miquel. V poslední minutě přidal pojistku střídající kanonýr Luis Suárez, který se trefil i v úvodním kole. Zatímco hosté napravili domácí remízu 1:1 se Sunderlandem, "Kanonýři" v Premier League zůstávají bez vítězství i vstřelené branky.

WBA potrápilo hvězdy Chelsea

Chelsea bez zraněného brankáře Petra Čecha otočila utkání s West Bromwichem Albion a porazila ho 2:1. Vítězný debut před domácími diváky se povedl novému trenérovi "Blues" Andrému Villasovi-Boasovi.

Hosty, kteří s londýnským mužstvem prohráli ve všech předchozích deseti utkáních Premier League, poslal na stadionu Stamford Bridge do překvapivého vedení už ve čtvrté minutě útočník Shane Long. Čtyřiadvacetiletý irský reprezentant přetlačil nedůrazného stopera Alexe, propálil brankáře Hilária a ve druhém startu za WBA zaznamenal druhou branku. Loňského vicemistra nečekaný vývoj zápasu zaskočil a jen díky pozornému portugalskému gólmanovi už v první půli neinkasoval.

Po přestávce se však hráči Chelsea vzpamatovali a začali soupeře přehrávat. V 53. minutě nejprve po tečované křížné ráně vyrovnal Nicolas Anelka a šest minut před koncem vstřelil vítězný gól po Bosingowě přihrávce další francouzský ofenzivní fotbalista Florent Malouda.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...