Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Arsenal - Liverpool 1:1. Penalty v 98. a 102. minutě

Sport

  20:02aktualizováno  20:26
LONDÝN/PRAHA - Infarktový závěr přinesl šlágr 33. kola anglické Premier League mezi fotbalisty Arsenalu a Liverpoolu. O konečném výsledku 1:1 rozhodly dva pokutové kopy nařízené v nastaveném čase. Arsenal poslal do pozdního vedení Robin Van Persie, který otevřel skóre duelu až v osmé minutě nastavení.

Arsenal - Liverpool (Dalglish). foto: Reuters

O vyrovnání se čtyři minuty nato postaral jeho reprezentační kolega v dresu Liverpoolu Dirk Kuijt. Arsenal tak ztrácí na vedoucí Manchester United šest bodů. Hosté tak ani po 11 letech nedokázali na půdě tohoto londýnského klubu zvítězit. Přesto mohou být se ziskem jednoho bodu vcelku spokojeni. Gunners totiž měli v první půli znatelnou převahu, avšak nedokázali ji vyjádřit gólově.

Do slibné příležitosti se probojoval Koscielny, ale tvrdou hlavičkou trefil jen břevno. Těsně před odchodem do šaten se do koncovky dostal také Eboué, ale jeho sražená střela skončila mimo tři tyče Reinovy brány. Liverpool vstoupil do druhé půle s mnohem větším odhodláním než v úvodní části, ale jeho šance na lepší výsledek zbrzdilo vážné zranění kapitána Carraghera, který byl odnesen ze hřiště na nosítkách se zafixovaným krkem.

PRODLOUŽENÍ DUELU ARSENAL-LIVERPOOL

Později navíc musel ze zdravotních důvodů odstoupit také útočník Carroll. Asi největší příležitost Liverpoolu ze hry nevyužil Suárez. Uruguayský útočník jen nechal vyniknout brankáře Szczesnyho. Závěr zápasu nastavený kvůli Carragherově ošetřování přesto patřil domácím. Gunners zvýšili tlak, který vyvrcholil odpískaným pokutovým kopem po faulu Spearinga na Fabregase. Oslavy týmu trenéra Wengera však byly předčasné.

Liverpool totiž o čtyři minuty později srovnal taktéž z penaltového puntíku. Gól Kuijta tak zřejmě definitivně vzal Arsenalu šanci na zisk mistrovského titulu.

Autoři: ,