Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Arsenal neporazil ani Everton, hráči City si ve šlágru poradili s Leicesterem

Moise Kean z Evertonu a Alexandre Lacazette z Arsenalu v souboji o míč během jejich vzájemného zápasu foto: ČTK

Fotbalisté Manchesteru City porazili ve šlágru 18. kola anglické ligy po obratu druhý Leicester 3:1 a z třetího místa v tabulce se k němu přiblížili na rozdíl jediného bodu. Arsenal remizoval na hřišti Evertonu bez branek a nedokázal zvítězit ve 12 z posledních 13 soutěžních duelů. Premier League suverénně vede o 10 bodů Liverpool, který startuje na klubovém mistrovství světa a má zápas k dobru.
  21:07

Everton chce z krize ven. Sestup z Premier League se pokusí odvrátit kouč Ancelotti

Leicester, senzační anglický šampion ze sezony 2015/16, prohrál poprvé po 11 soutěžních zápasech. V Manchesteru přitom začal dobře a ve 22. minutě ho poslal do vedení svým 17. gólem v ligovém ročníku nejlepší střelec soutěže Vardy.

Již za osm minutě ale vyrovnal bývalý hráč Leicesteru Mahriz. City byli aktivnější a ještě do pauzy dokonali obrat po Gündoganově penaltě. V polovině druhého dějství přidal pojistku Gabriel Jesus, který na domácím stadionu skóroval poprvé od března.

Brankář Evertonu Jordan Pickford ničí jednu ze šancí Arsenalu
Dočasný kouč Evertonu Duncan Ferguson se loučí s fanoušky po utkání s Arsenalem

Při odpoledním utkání Evertonu s Arsenalem zatím nebyl na lavičce ani jeden z nových trenérů obou týmů. Kouč domácích Carlo Ancelotti i jeho protějšek Mikel Arteta sledovali zápas z tribuny. Everton naposledy vedl Duncan Ferguson, Arsenal pak Fredrik Ljungberg.

Pro nového kouče „Kanonýrů“ Artetu byl zápas s Evertonem speciální, neboť za tým z Liverpoolu hrával. Jeho noví svěřenci mu ale příliš radosti neudělali a v ofenzivě byli naprosto bezzubí. Střelecky naprázdno vyšel Arsenal podruhé za sebou. Everton naopak potřetí v řadě bodoval a zůstal čtyři body za dnešním soupeřem.

Výbornou formu si udržuje Sheffield United. Nováček soutěže zvítězil v Brightonu 1:0, v Premier League potřetí za sebou bodoval naplno a poskočil už na páté místo neúplné tabulky. Na jedenáctý Arsenal má pětibodový náskok. Ani na lavičce Burnley nebyl český útočník Matěj Vydra, jeho tým zvítězil v Bournemouthu 1:0.

Výsledky 18. kola anglické fotbalové ligy

Everton - Arsenal 0:0,
Aston Villa - Southampton 1:3 (75. Grealish - 21. a 51. Ings, 31. Stephens),
Bournemouth - Burnley 0:1 (89. Rodriguez),
Brighton - Sheffield United 0:1 (23. McBurnie),
Newcastle - Crystal Palace 1:0 (83. Almiron),
Norwich - Wolverhampton 1:2 (17. Cantwell - 60. Saiss, 81. Jiménez),
Manchester City - Leicester 3:1 (30. Mahriz, 43. Gündogan z pen., 69. Gabriel Jesus - 22. Vardy).

Autor: