Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Sport

Arsenal přepisuje historii. Po výhře nad City si zahraje už 21. finále Anglického poháru

Fotbalisté Arsenalu si zahrají rekordní 21. finále Anglického poháru. V dnešním semifinále porazil londýnský tým 2:0 obhájce trofeje Manchester City. foto: AP Photo/Justin Tallis,PoolČTK

Londýn - Fotbalisté Arsenalu si zahrají rekordní 21. finále Anglického poháru. S třinácti tituly nejúspěšnější tým soutěže porazil v dnešním semifinále v prázdném Wembley 2:0 úřadujícího vítěze Manchester City, jenž tak po Premier League neobhájí loňské prvenství ani v poháru.
  23:05

Obě branky Arsenalu, který před třemi dny zdolal v lize Liverpool, vstřelil Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonský útočník se nejprve prosadil v 19. minutě z úhlu po centru Nicolase Pepého a v 71. minutě přidal pojistku po úniku po křídle. Svěřencům kouče Mikela Artety, jenž do loňska působil v táboře dnešního soupeře jako asistent trenéra Pepa Guardioly, se tak podařilo ukončit sedmizápasovou sérii porážek s City.

Fotbalisté Arsenalu si zahrají rekordní 21. finále Anglického poháru. V dnešním...
Fotbalisté Arsenalu si zahrají rekordní 21. finále Anglického poháru. V dnešním...

Fotbalový Anglický pohár - semifinále: Arsenal - Manchester City 2:0 (1:0) - Branky: 19. a 71. Aubameyang.

Desátý tým tabulky Premier League se postupem do 21. finále minimálně na den v této statistice odpoutal od Manchesteru United, jenž se v neděli střetne v druhém semifinále s Chelsea.

Autor: