Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Arsenal proti historickému debaklu, Real bude hájit náskok v neapolském pekle

Sport

  10:55
PRAHA - Změní Arsenal historii, nebo z osmifinále fotbalové Ligy mistrů vypadne posedmé za sebou? Pravděpodobnější je druhá možnost, anglický klub v osmifinálové odvetě proti Bayernu Mnichov dohání manko 1:5. Ve druhém úterním duelu v Neapoli bude obhájce Real Madrid hájit náskok 3:1.

Bayern má k postupu daleko blíže. foto: APČTK

Před třemi týdny v Mnichově Arsenal s Čechem na lavičce držel nadějný poločasový výsledek 1:1, jenže ve druhé půli se totálně sesypal a inkasoval čtyři branky.

Teď má před sebou výzvu stát se prvním celkem v novodobé historii Champions League, který čtyřbrankové manko dožene. V roce 2012 už se to málem povedlo, když v osmifinále s AC Milán po úvodním výprasku 0:4 doma zvítězili 3:0.

„Jedinou výhodou této situace je, že nemáme na výběr. Musíme útočit a pokusit se dát góly. Bude to velmi těžké, protože čelíme jednomu z nejlepších týmů v Evropě. Ale naše jméno je v sázce a musíme zápas odehrát co nejlépe,“ uvedl kouč Arséne Wenger.

Arsenal se však trápí i v anglické lize a po sobotní prohře 1:3 v Liverpoolu klesl až na pátou pozici.

Naopak Bayern je ve velké pohodě, bundesligu vede o sedm bodů před Lipskem a vyhrál 14 z posledních 16 soutěžních zápasů. „Nejedeme do Londýna na výlet, jedeme hrát Ligu mistrů. Otevřeli jsme si dveře, ale musíme jimi projít se vší vážností a respektem,“ prohlásil ředitel německého šampiona Karl-Heinz Rummenigge.

Real doma s Neapolí sice rychle prohrával, ale špatně rozehraný duel dokázal otočit. V Lize mistrů prodloužil sérii bez porážky na 11 utkání a nakročil k sedmému postupu do čtvrtfinále za sebou.

„Ještě není nic hotového. Čeká nás ještě těžká odveta, ve které budeme muset trpět. Neapol umí být nebezpečná v jakýkoli okamžik, ale i my máme zbraně, jak uspět,“ poznamenal trenér Zinédine Zidane.

V Itálii se však Realu příliš nedaří, z posledních devíti zápasů tam zvítězil pouze jednou - v loňském osmifinále na stadionu AS Řím. Neapol bude spoléhat na kouzlo svého stadionu, kde z posledních 20 zápasů v evropských pohárech prohrála jen v říjnu s Besiktasem Istanbul. Třetí tým italské ligy navíc doma ještě žádnému španělskému soupeři nepodlehl.

„Musíme útočit tak, jak to děláme pořád. Doma se nám většinou daří a věřím, že to bude stejné i proti Realu. Jsou velmi nebezpečným týmem, který vás může kdykoliv potrestat, takže musíme i dobře bránit,“ upozornil slovenský kapitán Neapole Marek Hamšík. Domácí hrají osmifinále teprve podruhé, v roce 2012 nestačili na Chelsea.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...