Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Arsenal ukončil výsledkovou mizérii na hřišti West Hamu, v tabulce se posunul na deváté místo

Nicolas Pepe a Pierre-Emerick Aubameyang slaví vítěznou branku Arsenalu. foto: Reuters

Londýn - Fotbalisté Arsenalu ukončili výsledkovou mizérii a v dohrávce 16. kola anglické ligy zvítězili na hřišti West Hamu 3:1. Na výhru čekal londýnský klub devět soutěžních zápasů a v Premier League dosáhl na tříbodový zisk poprvé od 6. října. Ve třetím utkání v roli kouče se dočkal prvního vítězství Fredrik Ljungberg poté, co se jeho svěřencům podařil ve druhém poločase obrat třemi góly během devíti minut.
  23:15

Po první půli totiž vedli domácí zásluhou Angela Ogbonny. Videorozhodčí ještě zkontroloval, zda nehrál rukou, ale míč se italskému obránci při pokusu o hlavičku odrazil maximálně od ramene. Brankář Bernd Leno neměl šanci, protože balon ještě změnil směr po odrazu od obránce.

Arsenal rozhodl londýnské derby až po uplynutí hodiny hry. Nejprve vyrovnal osmnáctiletý brazilský záložník Martinelli po rychlé akci, šest minut nato zakroutil střelu ke vzdálenější tyči Nicolas Pépé a vzápětí nejlepší střelec Arsenalu Pierre-Emerick Aubameyang proměnil Pépého centr v jedenáctý gól v sezoně.

Po 16 kolech patří Arsenalu s 22 body deváté místo, West Ham jich má teď o šest méně a po páté porážce z posledních šesti kol je jen bod nad pásmem sestupu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!