Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Konflikt mezi trenéry. Odejdi, křičel Mourinho na Wengera

Sport

  7:00
LONDÝN/PRAHA - Arsene Wenger s přísným pohledem vykročil k José Mourinhovi, který dal ruce před sebe a snažil se trenéra fotbalistů Arsenalu zastavit a odtlačit. Wenger do kouče Chelsea oběma rukama lehce strčil. Fyzickým konfliktem vyvrcholily dlouhotrvající spory obou uznávaných trenérských kapacit.

Arséne Wenger (vlevo) a José Mourinho. foto: Reuters

Běžela 20. minuta vypjatého šlágru Premier League, když stoper Cahill z Chelsea ostře fauloval Sáncheze, a sudí ukázal žlutou kartu. V tu chvíli vystartoval Wenger. Vyšel ze své technické zóny a pak se střetl s Mourinhem v té jeho.

"Opustil jsem své území, protože jsem chtěl viděl, co se stalo se Sánchezem, který tam ležel zraněný. Šel jsem z místa A do místa B a v tu chvíli někdo stál proti mně a trochu mě zatlačil," líčil svou verzi Wenger.

Nemanja Matič (vlevo) z Chelsea a Danny Welbeck.
Kieran Gibbs (vlevo) vs. Branislav Ivanovič.
Fotbalisté Chelsea se radují ze vstřelené branky do sítě Arsenalu.
Pád! Eden Hazard se skácel k zemi po souboji s Koscielnym.

Mourinho přišel s odlišným vysvětlením. "Každý máme své území, ale on přišel do mého. Pokud by chtěl dát pokyn hráčům, proč ne. Ale on vyvíjel tlak na rozhodčího, aby Cahilla vyloučil, což není fér. Myslím si, že to nebyl obraz Arsene Wengera, který si zakládá na fair play. Řekl jsem mu odejdi a už se prosím nevracej."

Sudí Martin Atkinson si oba trenéry zavolal a důrazně jim domlouval. "Byl to důležitý zápas pro oba týmy, potkali se dva rivalové a konkurenti. Byly v tom emoce," poznamenal Mourinho už shovívavě. "Není žádný problém," ujistil.

"Udělal jsem ve fotbale hodně chyb a špatných věcí, ale to nebyl tento případ. Byl jsem na svém území."

Oba trenéři se nemusí už od prvního Mourinhova působení v Chelsea v roce 2004. Když se loni po šesti letech do Chelsea vrátil, nazval Wengera specialistou na selhání. Byla to narážka na to, že Arsenal od roku 2005 nic nevyhrál.

ČTĚTE O UTKÁNÍ

Wenger ještě nikdy Mourinha v Premier League neporazil a nedokázal to ani v neděli. Chelsea vyhrála 2:0, když první gól dal z penalty Hazard v 27. minutě a druhý Diego Costa dvanáct minut před koncem. Chelsea vede tabulku o pět bodů před Manchesterem City, osmý Arsenal na ni ztrácí devět bodů.

Mourinho tvrdil, že Koscielny měl být při penaltovém faulu na Hazarda vyloučen a ne dostat jen žlutou kartu. Wenger mu to vrátil: "Pak nevím, jak mohl po svých zákrocích dohrát Cahill, jak mohl dohrát Ivanovič, jak mohl dohrát Oscar."

Autor: