Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Monako bez hvězd. Rodríguez s Falcaem odešli kvůli rozvodu majitele

Sport

  18:05
PRAHA - Příznivci fotbalového AS Monaco, účastníka Ligy mistrů, se na vedení klubu obrátili formou písemných protestů. Požadují, aby jim klub vrátil paníze za již zakoupené celosezonní vstupenky. Zklamala je politika klubu, který prodal své největší hvězdy - Jamese Rodrigueze a Radamela Falcaaa, a nenakoupil adekvátní náhradu.

Fanoušci Monaka slaví s hráči. foto: Reuters

"Z těchto dvou odchodů, navíc bez příchodu téměř žádných nových hráčů, jsou příznivci Monaka zmatení, frustrovaní a naštvaní. Cítí zradu, protože věřili slibům a příslibům klubu a souhlasili se zdražením permanentních vstupenek. Proto požadují navrácení peněz. Neočekávají, že by na to klub přistoupil, ale aspoň takto ukazují svoji nespokojenost," je uvedeno v protestním dopise jedné skupiny fanoušků.

Jako se potvrdilo již mnohokrát, za vším je třeba hledat ženu. Loni AS Monaco nakoupilo velké posily, Kolumbijec Rodrigueze přišel z FC Porto a jeho krajan Falcao z Atlétika Madrid, a vybojovalo si účast v Lize mistrů.

Jenže majitel klubu Dmitrij Rybolovlev, jeden z nejbohatších ruských oligarchů, se rozvedl a musel své bývalé ženě Jeleně vyplatit tři a půl miliardy eur, rozhodl se tedy svoje největší hvězdy prodat.

Časopis Forbes odhaduje majetek sedmačtyřicetiletého Rybolovleva na 8,8 miliardy dolarů.

Rodriguez, nejlepší střelec mistrovství světa v Brazílii se šesti brankami, je nyní členem Realu Madrid, a Falcao je od pondělka na ročním hostování v Manchesteru United s tím, že se počítá s jeho pozdějším přestupem.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!