Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Asociace hráčů: Pilař prý svého podpisu lituje

Sport

  10:28
PRAHA - Měl právo Václav Pilař podepsat smlouvu s Wolfsburgem, nebo ne? Kontrakt talentovaného záložníka Hradce Králové, který hostuje v mistrovské Plzni, stále víří emoce v českém fotbale.

Václav Pilař foto: ČTK

Podle České asociace fotbalových hráčů (ČAFH) Pilař pochybil a jeho agent Jiří Stejskal se dokonce vystavil riziku disciplinárního řízení. "Nemáme smlouvy k dispozici, ale dostupné informace budí pochybnosti. Na základě přestupového řádu FIFA i českých směrnic může hráč podepsat smlouvu až šest měsíců před vypršením smlouvy stávající," řekla LN členka výkonného výboru ČAFH Markéta Heindlová.

PSALI JSME:

Pilař je na hostování v Plzni do konce června 2012, smlouva v Hradci mu ale vyprší až o rok později. Východočeši ale prý dali Stejskalovi k jednání s bundesligovým týmem souhlas. "My jsme mandát od Hradce v pátek dostali, je to potvrzeno i písemně," řekl ČTK Pilařův agent.

Podle Heindlové pouze mandát k jednání nestačí. Hradec by musel dát i souhlas k předčasnému ukončení smouvy. "Pokud ho nemá, je to problém. Nám jde o práva hráče, proto jsme rádi, že nás pan Paclík (majitel plzeňského klubu – pozn. red.) ujistil, že Pilař nebude vyřazen z kádru a na jaře bude hrát," vysvětlila Heidlová, která prý zatím s Pilařem osobně nemluvila. Má pouze zprostředkované zprávy od dalšího člena výkonného výboru ČAFH a kapitána Plzně Pavla Horvátha. "Václav prý podpisu lituje, neuvědomil si, že nemůže smlouvu podepsat," dodala Heindlová.

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...