130 let
ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: MAFRA

Autobus s fanoušky Slavie měl těsně před Milánem nehodu. Řidič byl lehce poraněn

Sport
  •   13:00
MILÁN - Potíže mělo několik desítek českých fotbalových fanoušků, kteří se vydali na úterní zápas Ligy mistrů do Milána, kde se večer utká domácí Inter se Slavií. Autobus s osmdesáti pasažéry měl těsně před cílovou destinací nehodu. Až na lehké zranění řidiče se nikomu nic nestalo.

Inter Milán je můj svět. Pracoval bych pro něj i zadarmo, vyznává se Pulpit

Patrový autobus se pomalu sunul k Milánu, měl za sebou víc než osm set kilometrů, když řidič na přeplněné dálnici A4 u Monzy nedobrzdil a narazil do kamionu před sebou.

„Přední dolní část autobusu byla dost poškozená, ale nikomu se nic vážného nestalo. Co jsem viděl, tak jen řidič měl něco s rukou,“ popisoval Petr Procházka, jeden z pasažérů.

„Řidič vyvázl s odřeninou, cestující jsou v pořádku, nikdo nepotřeboval nemocniční ošetření. Jeden z autobusů, který už byl u San Sira, v policejním doprovodu zajistil přepravu klientů do Milána,“ řekl Václav Šťastný, jednatel společnosti Czech Sport Travel.

ONLINE REPORTÁŽ VÁM PŘINESEME OD 18:55 ZDE

Frekventovaná dálnice A4 má mezi Bergamem a Milánem čtyři pruhy v každém směru, policie zastavila pravý pruh, aby fandové mohli z autobusu bezpečně vystoupit. Poté je dovedla na nedaleké odpočívadlo.

„Rodiny s dětmi hned odjely dalšími autobusy, které měly místo, od stejné cestovky do Milána. My jsme pár minut čekali, než se autobusy v Miláně otočily a přijely pro nás,“ poznamenal Procházka.

„My nyní hledáme náhradní autobus, abychom byli schopni přepravit klienty po utkání domů dle plánu,“ podotkl Šťastný.

Utkání úvodního hracího kola Champions League mezi Interem Milán a Slavií má výkop v 18.55.

Autor: min