130 let

Fotbalista Chelsea John Terry. | foto: Reuters

‚Bála se chodících medvědů na ulici.‘ Terryho dcera zhatila jeho přestup do Spartaku Moskva

Sport
  •   5:00
Londýn - Když začala na sklonku kariéry legenda Chelsea John Terry ztrácet pozici v základní sestavě, řešilo se, co dál s jeho kariérou. Ve sedmatřiceti letech byl na spadnutí přestup do ruského Spartaku Moskva, vše ale nakonec zhatila jeho dcera. Ta se obávala o bezpečnost během běžného života v Rusku.

„Rodině se ozval ředitel školy, kam chodila Johnova dcera. Jednoho dne spadla na podlahu a rozbrečela se, na zemi řvala, že táta odjíždí do Moskvy a po ulici tam chodí lední medvědi. Myslela si, že už se nikdy nevrátí,“ vzpomíná bývalý Terryho agent Marco Trabucchi.

Bývalý reprezentační obránce Anglie i v Moskvě na začátku sezony 2018/2019 podstoupil lékařskou prohlídku a vše bylo připraveno k jeho přestupu.

Fotbalista Chelsea John Terry.
John Terry obdržel žlutou kartu.

„Byli jsme blízko přestupu, John tomu byl nakloněný, nakonec ale bylo jeho prioritou zůstat se svou rodinou. Chtěl se do Ruska přestěhovat, ale jeho rodina to odmítla. Museli jsme jeho volbu respektovat,“ říká tehdejší manažer Spartaku Massimo Carrera.

V současnosti je Terry kapitánem v Aston Ville, birminghamský klub se v přerušené Premier League nachází na devatenácté, sestupové pozici.

Autor: David Ako