Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Baník Ostrava bude pykat. Za výtržnosti fanoušků zaplatí čtvrt milionu

Sport

  12:07
PRAHA - Pokutu ve výši 250 tisíc korun udělila disciplinární komise fotbalového svazu Baníku Ostrava za výtržnosti jeho fanoušků v závěrečném kole první ligy v Příbrami před dvěma týdny. Trestu neušel ani domácí klub, který zaplatí 60 tisíc korun za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Kotel fanoušků Baníku. foto: ČTK

Komise už několik měsíců využívá pravidlo, podle kterého může trestat za nepokoje na stadionu i hostující klub. Baník doplatil na řádění svých fanoušků, jejichž střety s policisty dvakrát přerušily první poločas.

O posledním kole fotbalové ligy čtěte zde.

Příznivci Ostravy vytrhávali i sedačky na tribuně. Oba kluby se podle komise mezi sebou mají domluvit na úhradě škody. Pokud to nedokážou, o způsobu vyrovnání také rozhodne komise.

"Představitelé Baníku Ostrava, konkrétně majitel Tomáš Petera, přiznal, že část fanoušků Baníku se chovala naprosto nepřijatelně. Zároveň ale poukázal na to, že selhala pořadatelská služba, která vpustila do hlediště podnapilé diváky," uvedl v prohlášení mluvčí disciplinárky Jaroslav Kolář po čtvrtečním jednání. Zástupci Baníku podle něj hledají cestu, jak některé z chuligánů oddělit od jádra svých slušných fanoušků.

Komise řešila i běžnou agendu. Za vyloučení si ve druhé lize jednou nezahraje třinecký Marcin Bednarek, za čtyři žluté karty čeká stejně dlouhá pauza sokolovského Tomáše Pilaře, zlínského Martina Baču, Jakuba Špidlena a Adnana Džafiče z Čáslavi a Ladislava Martana z Viktorie Žižkov. Jednou nesmí na lavičku ani mostecký kouč Stanislav Hofmann za to, že byl při minulém utkání za zakopnutí míče vykázán na tribunu. Hofmann zaplatí i třítisícovou pokutu.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...