Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Baníku se vydařila v Plzni generálka na Pohár UEFA

Sport

  20:12
PLZEŃ - Plzeň nadále čeká na domácí výhru nad Baníkem, naposledy dnešního soupeře porazila ve Štruncových sadech v dubnu 1998. Trenér Viktorie Jaroslav Šilhavý si po nejčerstvější porážce postěžoval na nedostatky svých obránců, kteří individuálními chybami pomohli Ostravanům ke vstřelení gólů.

Ani branka domácího kapitána Horvátha nestačila. foto: ČTK

"Soupeř byl kvalitnější především v útočné fázi, ale přehrál nás ve všech směrech. Nám kvalita chybí hlavně směrem dozadu, kde jsme hráli opravdu hodně špatně," stěžoval si Šilhavý.

Domácím v utkání svitla naděje na zvrat ve druhé půli, kdy zpřesnili kombinaci a snížili na rozdíl jediné branky. Vzápětí však potřetí inkasovali. "Opět jsme udělali individuální chybu a soupeř nám utekl na rozdíl dvou gólů. Poté už jsme nebyli schopni dát kontaktní gól a ještě to zdramatizovat. Na tak silného soupeře už jsme neměli." Plzeňský kouč přiznal, že v pořádku nebyla ani hra Viktorie ve středu hřiště, přestože se na ni hráči v týdnu důkladně připravovali: "Znali jsme sílu Baníku. Dali jsme ale soupeři příliš prostoru, nedohrávali jsme je a tým jako Baník to dokáže náležitě využít. Má tam na to typově výborné fotbalisty ze starší i mladé generace." Kouč Baníku Karel Večeřa neskrýval spokojenost se ziskem tří bodů, přesto nebyl našel chyby ve hře svých svěřenců v některých pasážích utkání.

"Vyhráli jsme naprosto zaslouženě. Mám ale výhrady k naší úvodní opatrné pasáži. Pasivní jsme byli také po neproměněné penaltě a to nám vydrželo i v začátku druhého poločasu, kdy domácí kontrovali na 1:2. Nám se ale poté opět podařilo předvádět dobré akce a z penalty rozhodnout. Byly tam i další šance, které jsme neproměnili, což by se nám v dalších zápasech mohlo vymstít," prohlásil na pozápasové tiskové konferenci Večeřa.

Ostravský trenér si pochvaloval hlavně výkon mužstva na konci prvního poločasu a ve větší časti druhé půle. "Střední část zápasu nám vyšla výborně. Byli jsme aktivní, dobře jsme napadali a vytvářeli jsme si gólové šance," řekl.

Výsledek:

Viktoria Plzeň - Baník Ostrava 1:3 (0:2)
Branky: 57. Horváth - 25. a 63. z pen. Otepka, 38. Lička. Rozhodčí: Matějek - Ubias, Teuber. ŽK: Rezek, Poštulka, Rada - Zeher, Vašek. Diváci: 3835.

Autor: