Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Barcelona dál válí, vyřadila Atlético

Sport

  9:25
PRAHA - Počítat vítězství katalánského kolosu je již téměř nemožné. Barcelona šlape jako dobře promazaný stroj, což potvrdila také včera výhrou 2:1 na Atléticem Madrid v Královském poháru. Ve čtvrtfinále ji tak čeká městské derby s Espaňolem.

Španělský talent Bojan Krkič v dresu Barcelony. foto: ČTK

Cestování na Camp Nou, to je pro fotbalisty Atlética v posledních dvou sezónách černou můrou. V loňské sezóně dostali tříbrankový příděl, letos v říjnu si zpět do Madridu odvezli dokonce gólů šest. Před týdnem navíc v prvním utkání (zápasy Copa del Rey se hrají pohárovým systémem doma-venku, pozn. redakce) doma podlehli v současnosti nejlepšímu týmu Evropy 1:3.

Již před zápasem ale hosté tvrdili, že postup ještě není ztracen a to potvrzovali také prvních 25 minut duelu, ve kterém byli lepší. A také se ve 24. minutě ujali vedení zásluhou Pongolleho. To bylo ale vše. O pět minut se po centru ze Tourého pověsil do vzduchu nádherně Bojan Krkič a svou hlavičkou vymetl pavučiny z hostující branky.

Od té chvíle existovalo na hřišti jen jedno mužstvo, domácí z mnoha šancí využili jen jednu - po závaru v pokutovém území Atlétika a několika střelách se trefil Eidur Gudjohnsen. Katalánský gigant tak stéle živí naději, že potvrdí svou pozici nejúspěšnějšího týmu historie Copa del Rey (Královského poháru), když se ovšem naposledy radovali hráči "blaugranas" před 11 lety.

Český obránce Tomáš Ujfaluši z Atlétika do zápasu nezasáhl a pouze z lavičky sledoval čtvrtou porážku madridského celku ve všech soutěžích za sebou.

Autoři: