Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sport

Barcelona deklasovala 5:0 Alavés, Messi se rozloučil se sezonou dvěma góly

Barcelona deklasovala 5:0 Alavés, Messi zakončil ligu dvěma góly foto: Reuters

Madrid - Fotbalisté Barcelony se rozloučili se sezonou španělské ligy vítězstvím 5:0 nad Alavésem. Dvakrát se prosadil Lionel Messi a s 25 góly si upevnil vedení v tabulce střelců. Na Karima Benzemu z Realu Madrid, kterého večerní utkání na hřišti Leganésu teprve čeká, má čtyřbrankový náskok.
  19:41

Ani jednomu týmu v závěrečném utkání už o nic nešlo. Alavés se v minulém kole definitivně zachránil a na druhém místě Barcelony se nemohlo nic změnit. Katalánci ale potvrdili roli favorita, a to především zásluhou Messiho, který v první půli vedle gólu rozjel i akce zakončené Ansuem Fatim a Luisem Suárezem.

Po pauze přidali pojistku střídající Nelson Semedo a znovu Messi. Dvě asistence si v utkání připsali dvacetiletý záložník Ricard Puig i levý bek Jordi Alba. Obhájci titulu nasbírali v sezoně 82 bodů, což je jejich nejhorší výsledek od ročníku 2007/08.

Španělská fotbalová liga - 38. kolo:

Alavés - FC Barcelona 0:5 (34. a 75. Messi, 24. Fati, 44. Suárez, 57. Semedo),

18:30 Villarreal - Eibar, Valladolid - Betis Sevilla,

21:00 Atlético Madrid - San Sebastian, Espaňol Barcelona - Vigo, FC Sevilla - Valencie, Granada - Bilbao, Leganés - Real Madrid, Levante - Getafe, Pamplona - Mallorca.

Autor: