Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Barcelona díky Messimu boduje. Real ztrácí

Sport

  21:11
MADRID - Fotbalisté Barcelony díky dvěma brankám Lionela Messiho otočili v poslední čtvrthodině duel v Pamploně. Díky výhře 2:1 jsou ve španělské lize po druhém kole stoprocentní. Opačný průběh měl duel konkurenčního Realu, který ztratil vedení v madridském derby a Getafe podlehl 1:2.

Lionel Messi foto: Reuters

Katalánci v hlavním městě Navarry prohrávali do 17. minuty, kdy se na zadní tyči z úhlu trefil Joseba Llorente. Barcelona dlouho nemohla svými obvyklými akcemi překonat obranu soupeře a pomohla jí až střídání, po kterých dohrávala se čtveřicí útočníků na trávníku.

V 76. minutě dokázal po přistrčení Alexise Sáncheze skórovat Argentinec Messi, který o čtyři minuty později zúročil i přesnou přihrávku obránce Jordiho Alby. Po dvou kolech tak má na kontě už čtyři vstřelené góly a Barcelona se skóre 7:2 vede tabulku.

Real Madrid dál ztrácí

Real v madridském derby navázal na remízu 1:1 s Valencií z úvodního kola a porážku 2:3 v úvodním duelu Superpoháru s Barcelonou. Podobně jako v obou duelech totiž i dnes v derby nad Getafe vedl, ale nevyhrál.

O jedinou branku "Bílého baletu" se postaral Argentinec Gonzalo Higuaín, který po přihrávce krajana Ángela di Maríi prošel důrazně obranou a přesně zakončil.

Jenže v 53. minutě vyrovnal hlavičkou po standardní situaci Juan Valera a další porážku Realu zařídil Adrián Colunga, který po nákopu u půlící čáry přetlačil Raúla Albiola a úprk k brance zakončil přesnou nahrávkou na volného Abdela Barradu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!