Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Barcelona možná kvůli sopce vyrazí do Londýna dříve

Sport

  20:42
BARCELONA - Kvůli obavám z činnosti islandské sopky možná fotbalisté Barcelony odcestují k sobotnímu finále Ligy mistrů s Manchesterem United už v úterý. Původně měli odletět do Londýna ve čtvrtek.

Real Madrid - Barcelona (Messi se raduje). foto: Reuters

"Samozřejmě se musíme poradit s experty. Když nám řeknou, že nemáme riskovat, vyrazíme zítra nebo o den později," řekl kouč Pep Guardiola na dnešní tiskové konferenci.

Doufá, že sopka Grímsvötn, která se probudila k životu v sobotu a hrozí, že naruší leteckou dopravu v Británii, jeho týmu přípravu na vrchol sezony nezkomplikuje. "Když spala dlouhé roky, mohla by v tom ještě pár dnů pokračovat," prohlásil trenér španělských šampionů.

Jiný islandský vulkán Eyjafjallajökull loni svým sopečným prachem způsobil chaos v letecké dopravě a hráči Barcelony museli jet k prvnímu semifinále Ligy mistrů s Interem Milán autobusem. V Itálii prohráli 1:3 a po domácím vítězstvím 1:0 byli pozdějším vítězem soutěže vyřazeni.

Guardiola si dělá starosti také o 20.000 fanoušků, kteří se chystají za týmem do Wembley. "Bylo by hrozně smutné, kdyby byl ve finále stadion z poloviny prázdný, protože lidé nemohli letět. Snad zítra přijdou dobré zprávy, protože konec konců je to všechno hlavně show pro lidi," uvedl kouč, podle kterého by UEFA sotva finálový zápas odložila.

Autor: