Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Barcelona remizovala s Valencií a poprvé v sezoně nevyhrála

Sport

  0:08
VALENCIA - Fotbalisté Barcelony remizovali ve šlágru 7. kola španělské ligy na hřiště Valencie 0:0 a poprvé v domácí soutěži ztratili body. Katalánský velkoklub vede tabulku o bod před Realem Madrid, který zdolal Valladolid 4:2.

Útočník Barcelony Zlatan Ibrahimovič. foto: ČTK

Valencii i Barceloně chyběli elitní útočníci, což bylo na hře i konečném výsledku znát. Domácím se nestihl zotavit nejlepší střelec Villa, kvůli zdravotním problémům nezasáhl do hry ani barcelonský útočník Ibrahimovic.

Jejich spoluhráči je nedokázali nahradit, několik velkých příležitostí pochytali pozorní brankáři. Valencia, který přivítá ve čtvrtečním utkání Evropské Ligy Slavii Praha, nastoupila v sestavě: Sanchez - Dealbert, Navarro, Mathieu (72. Miku), Bruno - Miguel, Albelda (89. Maduro), Banega - Silva (90. Baraja), Mata, Pablo.

Realu Madrid se oklepal z první porážky v sezoně. Zraněného nejlepšího střelce "Bílého Baletu" Ronalda zastoupil v koncovce kapitán Raúl, který dal dvě branky během prvních sedmnácti minut. Po půl hodině vstřelil kontaktní branku hostující Aleman, Brazilec Marcelo však vrátil Realu v nastaveném čase prvního poločasu dvoubrankové vedení.

Valladolidu se povedl vstup do druhé půle a Marquitos opět snížil. Definitivní pojistku v podobě čtvrtého zásahu přidal v závěru střídající argentinský útočník Higuaín svou první ligovou trefou.

Sevilla, která v minulém kole jako první obrala Real o body, prohrála 0:1 na stadionu La Coruni a přišla o sérii pěti vítězství. Zápas rozhodl v 38. minutě domácí záložník Rodríguez. Deportivo se bodově dotáhlo na třetí Sevillu, má ale horší skóre.

Autor: