Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Barcelona si v poháru zastřílela: zvítězila 9:0

Sport

  11:19
BARCELONA - Fotbalisté Barcelony postoupili do osmifinále Španělského poháru ve velkém stylu. Ve čtvrtek porazili i bez argentinské hvězdy Lionela Messiho třetiligový Hospitalet v odvetě čtvrtého kola 9:0 a trenér Pep Guardiola zaznamenal nejvyšší vítězství na lavičce katalánského klubu.

ilustrační foto foto: Reuters

Barcelona sice před čtyřmi dny odehrála finále mistrovství světa klubů v Japonsku (výhra 4:0 nad Santosem), Guardiola se však rozhodl, že opory šetřit nebude. V základní sestavě tak nastoupil mimo jiné Andrés Iniesta, Xavi Hernández, Carles Puyol a Cesc Fábregas.

"Měli jsme problémy s časovým posunem, ale řekl jsem hráčům, aby zápas brali vážně," připomněl Guardiola, že čtvrté kolo se stalo konečnou pro čtyři prvoligové kluby. "Nevěděl jsem, jak se hráči budou cítit. Ukázali ale sílu, kvůli které jsme tolik obdivováni a kvůli které jsme letos nejlepším týmem světa," dodal.

Na vysoké výhře se dvěma góly podíleli Thiago Alcantara, Cristian Tello a Isaac Cuenca, po jedné brance přidali Xavi, Pedro a Iniesta, který však zápas nedohrál kvůli zranění stehenního svalu a bude dva týdny mimo.

V osmifinále se Barcelona, která první zápas vyhrála na hřišti Hospitaletu 1:0, utká s Pamplonou. Obhájce Real Madrid dostal při dnešním losu Málagu, třetiligový Mirandés - přemožitel Villarrealu - nastoupí proti Santanderu, další tým z třetí ligy Albacete, které vyřadilo Atlético Madrid, si zahraje s Bilbaem. Další dvojice tvoří Valencie - Sevilla, Córdoba - Espaňol Barcelona, Alcorcón - Levante a San Sebastian - Mallorca.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...