Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sešívaná senzace. Slavia na Nou Campu šokovala Barcelonu bezbrankovou remízou

Sport

  18:30aktualizováno  20:45
BARCELONA - Fotbalisté Slavie ve čtvrtém z šesti zápasů v základní skupině Ligy mistrů uhráli v Barceloně překvapivou bezbrankovou remízu. Čeští šampioni v elitní soutěži získali druhý bod. Utkání jsme sledovali v online reportáži.

Domácí kapitán Lionel Messi na slavném stadionu Camp Nou v prvním poločase trefil břevno. 

„Červenobílé“, kteří před dvěma týdny doma favorizované Barceloně podlehli 1:2, několika výbornými zákroky podržel brankář Ondřej Kolář. Katalánci doma zaváhali po sérii 16 soutěžních výher.

Online reportáž si přečtěte ZDE

Barcelona s osmi body vede tabulku, poslední Slavia má stále teoretickou šanci na jarní fázi LM, kam projdou první dva tymy. Pražané v příštím utkání 27. listopadu přivítají na svém stadionu Inter Milán.

Slávisté nastoupili se dvěma změnami oproti domácímu duelu, který před dvěma týdny prohráli 1:2. 

Zklamaný Lionel Messi.
Nicolae Stanciu se odráží od Ousmaneho Dembelého.

Dlouhodobě zraněného Hovorku na postu stopera nahradil Frydrych a místo Zeleného dostal od začátku šanci Traoré.

Barceloně očekávaně chyběl zraněný Suárez, jehož v ofenzivní trojici zastoupil Dembélé.

Slávisté nepustili soupeře do úvodního tlaku a v šesté minutě měli první šanci. Po Ševčíkově úniku obránce Lenglet tečoval míč a brankář Ter Stegen ho s problémy vyrazil. 

O pět minut později se poprvé blýskl i Kolář, který vykopl Semedovu ránu po náběhu za obranu. Hostující gólman pak zneškodnil i Messiho přímý kop z úhlu.

Pražané s domácími favority drželi krok a hrozili hlavně díky průnikům aktivního Olayinky. Po jednom z nich ve 28. minutě nebyl daleko od vedoucí branky Stanciu, jenž v dobré pozici trefil Masopusta.

Barcelona - Slavia 0:0

Rozhodčí: Oliver - Burt, Bennett - Kavanagh (video, všichni Angl.). ŽK: Piqué, Semedo, Busquets - Olayinka, Stanciu, Hušbauer, Kúdela, Kolář. Diváci: 67.023. 
Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (46. Roberto) - Vidal, Busquets (68. Rakitič), De Jong - Dembélé (65. Fati), Messi, Griezmann. Trenér: Valverde.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Frydrych, Bořil - Souček, Traoré (57. Tecl) - Ševčík, Stanciu (63. Hušbauer), Olayinka - Masopust (82. Provod). Trenér: Trpišovský.

Barcelona málem otevřela skóre ve 35. minutě, kdy Messi po typickém individuálním průniku napálil břevno. 

V závěru první půle Slavii podržel Kolář, který výtečně zlikvidoval Messiho střelu i Piquého hlavičku z následného rohu.

Těsně před pauzou Ter Stegen reflexivně vyrazil hlavičku Bořila a autor gólu z domácího zápasu s Barcelonou pak dorazil míč do sítě. Branka ale neplatila kvůli ofsajdu.

Na začátku druhého poločasu Messi z přímého kopu těsně přestřelil. O chvíli později Dembélé obloučkem poslal do velké šance střídajícího Roberta, který ale zblízka nepropálil výborného Koláře. 

V 58. minutě „Barca“ po akci Messiho s Vidalem dala gól, který neplatil kvůli milimetrovému ofsajdu.

Katalánci měli po změně stran převahu, ale do dalšího nebezpečného zakončení se dostali až v 77. minutě, kdy Messiho zblízka vychytal Kolář. 

Slávisté už Barcelonu nepustili do většího závěrečného tlaku a odvezli si cenný bod. Domácí fanoušci svůj tým vyprovodili mohutným pískotem.

Tabulka:

1.FC Barcelona42204:28
2.Inter Milán31114:34
3.Dortmund31112:24
4.Slavia Praha40222:52
Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!