Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Barcelona udělala vše pro příchod Neymara, reaguje ředitel Katalánců na kritiku Messiho

Neymar se vrátil do dresu PSG. foto: Reuters

Barcelona - Fotbalová Barcelona podle výkonného ředitele Óscara Graua v létě udělala všechno, aby přivedla zpátky útočníka Neymara z Paris St. Germain. Funkcionář soupeře Slavie ve skupině Ligy mistrů však má pocit, že francouzský klub vůbec nechtěl brazilskou hvězdu prodat.
  14:51

Neymar předloni přestoupil z Barcelony do PSG za rekordních 222 milionů eur. V létě vyjádřil touhu vrátit se na Camp Nou, ale podle pařížského klubu za něj španělský mistr nabídl málo. Sedmadvacetiletý reprezentant tak překvapivě zůstal ve Francii. Při Neymarově prvním utkání v sezoně proti Štrasburku ho domácí fanoušci vypískali, i když v nastavení vstřelil vítězný gól.

„O Neymara požádal sportovní úsek a trenér (Ernesto Valverde). Klub udělal všechno, co bylo možné, aby Neymara přivedl. Samozřejmě v přijatelné a rozumné finanční míře,“ řekl Grau novinářům.

Odpověděl tak kapitánovi a útočníkovi Lionelu Messimu, jenž v nedávném rozhovoru se španělským listem Sport uvedl, že neví, zda vedení Barcelony udělalo v létě maximum pro Neymarův návrat.

Neymar obchází protihráče.

„Podali jsme sérii nabídek s mnoha alternativami, ale všechny PSG odmítl. Myslíme, že ho vlastně ani nechtěli prodat. Nechtěli o něj přijít,“ doplnil ředitel katalánského klubu.

Neuvedl, zda se bude klub pokoušet o Neymara i v dalších přestupových obdobích. Minimálně v lednu však v Barceloně žádné příchody neplánují a chtějí se soustředit na odchody. „Nevím, jestli ho budeme chtít získat za rok. Příští sezonu budeme plánovat až později,“ konstatoval Grau.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!