Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Další trofej pro Barcelonu. I s pomocí uzdraveného Messiho vyhrála MS klubů

Sport

  13:21aktualizováno  15:43
JOKOHAMA - Fotbalisté Barcelony vyhráli další trofej. Ve finále mistrovství světa klubů porazili River Plate 3:0. Jedním gólem se pod výhru podepsal i Lionel Messi, jehož start byl přitom nejistý.

Fotbalisté Barcelony s trofejí za vítězství v mistrovství světa klubů. foto: Reuters

Osmadvacetiletý Argentinec měl problémy s ledvinovou kolikou a v semifinále proti čínskému Kuang-čou Evergrande nehrál. Do finálového souboje se však stihl uzdravit a v 36. minutě po Neymarově přihrávce otevřel skóre.

Luis Suárez (vpravo) z Barcelony během potyčky s Gabrielem Mercadem z River...
Fotbalisté Barcelony se radují z gólu v utkání s River Plate.

Po změně stran se ještě dvakrát prosadil Luis Suárez, který tak potvrdil skvělou formu. Už v semifinále totiž zaznamenal hattrick. Krátce po přestávce se nejprve prosadil po přihrávce Busquetse a v 68. minutě pečetil výhru katalánského týmu.

Barcelona ovládla i vyhlášení nejlepších hráčů turnaje. První místo si odnesl právě Suárez, na druhém místě skončil Messi, třetí byl Andrés Iniesta.

Barcelona ovládla mezikontinentální pohár už potřetí a v tomto ohledu se tak stala nejúspěšnějším týmem historie. Dva triumfy má na svém kontě brazilský tým Corinthians.

Svěřenci Luise Enriqueho v tomto kalendářním roce po triumfech v Lize mistrů, španělské nejvyšší soutěži, domácím poháru a evropském Superpoháru získali už pátou trofej. „Letos jsme vybojovali mnoho titulů, takže jsem hodně šťastný. Pro mě i klub je ale rovněž důležité, že jsme vyhrávali s určitým stylem. Myslím, že dnes bychom porazili každého soupeře,“ řekl trenér Enrique.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!