Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Messi a spol. zdolali i Levante a s 28 zápasy bez prohry mají rekord

Sport

  14:28aktualizováno  19:28
VALENCIE - Fotbalisté Barcelony zvítězili ve 23. kole španělské fotbalové ligy v Levante 2:0 a v čele tabulky mají před druhým Atléticem Madrid náskok tří bodů. Katalánci prodloužili svoji sérii na 28 utkání bez prohry, čímž vyrovnali svůj vlastní rekord ze sezony 2010/11.

Radost tria Messi, Suarez, Neymar. foto: Reuters

V Levante nastoupila Barcelona proti poslednímu týmu tabulky, o jednoznačný zápas ale rozhodně nešlo. Obhájci titulu se do vedení dostali ve 21. minutě, kdy si centr Jordiho Alby do brány nešťastně srazil David Navarro. Už před tím rozhodčího neuznali Messimu gól kvůli ofsajdu.

Po dalších pěti minutách sice mohl zvýšit Luis Suárez, který minul z malého vápna, poté však měli šance především domácí. Nejblíže vyrovnání byl Morales, který po samostatném úniku trefil tyč. Lermo a Verza zakončovali těsně vedle I druhý poločas začali domácí aktivně, proti střele Rossiho se výborně ukázal Claudio Bravo. To ale byla poslední větší šance Levante v zápase.

Naopak proti hlavičce Rakitiče podržel svůj tým Mariňo, Suárez o chvíli později dokonce trefil tyč. Uruguayský útočník se nakonec branky dočkal v nastaveném čase, kdy utekl domácí obraně a zvýšil na konečných 2:0.

Stále bez ligové výhry je Gary Neville, který s Valencií padl na hřišti Betisu Sevilla 0:1. Bývalý anglický obránce a trenérský nováček nedokázal svůj tým dovést k vítězství už v devíti zápasech. Valencie nevyhrála celkem 12 ligových duelů a jen jeden ji dělí od nejdelší série bez výhry v klubové historii z roku 1986.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.