Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Barcelona nečekaně padla s Celtou Vigo, do čela jde po výhře nad Bilbaem Real

Sport

  22:17aktualizováno  23:50
MADRID - Fotbalisté Barcelony prohráli v pátém kole španělské ligy na hřišti Celty Vigo 1:4 a poprvé v sezoně ztratili body. Vigo se posunulo na druhé místo tabulky o bod před dnešního soupeře a Atlético Madrid. Dva góly do sítě Barcelony dal Aspas, na prvních třech brankách vítězného celku se podílel Nolito. V čele ligy je nově Real Madrid, který díky dvěma brankám Benzemy porazil venku Bilbao 2:1.

Barcelonští hráči Carnicer, Suarez a Neymar smutní po porážce od Celty Vigo. foto: Reuters

Osmadvacetiletý útočník Nolito otevřel skóre v 26. minutě povedenou střelou o tyč, o čtyři minuty později poslal do úniku Aspase, který přeloboval gólmana Barcelony Ter Stegena a navýšil náskok domácích.

Katalánský celek se snažil po přestávce zkorigovat stav, v 56. minutě ale znovu zaúřadoval Aspas, kterému znovu asistoval Nolito. Kromě produktivních útočníků se za Vigo v zápase zaskvěl také několika povedenými zákroky gólman Álvarez, jenž nestačil pouze na Neymarovu střelu z 80. minuty, kterou brazilský útočník snížil na 1:3. Jakékoliv naděje Barcelony ale utnul o tři minuty později střídající Guidetti.

Španělská fotbalová liga - 5. kolo:

Levante - Eibar 2:2 (52. Morales, 90.+3 Deyverson - 10. a 48. Baston), Vallecano - Sporting Gijón 2:1 (40. Trashorras z pen., 48. Guerra - 49. Jonathan), Vigo - FC Barcelona 4:1 (30. a 56. Aspas, 26. Nolito, 83. Guidetti - 80. Neymar), Bilbao - Real Madrid 1:2 (67. Sabin - 19. a 70. Benzema), 22:00 Las Palmas - FC Sevilla, Málaga - Villarreal.

Real se dostal v Bilbau do vedení po chybné rozehrávce domácí obrany, kterou zachytil francouzský reprezentant Benzema, který zblízka překonal gólmana Iraizoze. Do dalších šancí se v první půli dostali Kroos či Kovačič, navýšit náskok však nedokázali.

V 67. minutě domácí vyrovnali po povedeném protiútoku, na jehož konci byl Sabin. Po jeho střele poprvé v sezoně kapituloval brankář „Bílého baletu“ Navas. O chvíli později ale zaúřadoval znovu Benzema, kterému poslal přihrávku před bránu Isco. V závěru mohl za baskický celek skórovat Gómez, jeho hlavičku ale zneškodnil reflexivním zákrokem Navas.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!