Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Baroš je v sestavě proti Itálii

Sport

  14:39
HAMBURK - Milan Baroš je v základní sestavě českého týmu pro dnešní zápas mistrovství světa proti fotbalistům Itálie. Další zraněný útočník Jan Koller v nominované jedenáctce chybí, Baroš proto bude v Hamburku hrát na hrotu sám.

Milan Baroš foto: KARIM JAAFAR AFP

Trenér Karel Brückner zařadil místo potrestaného Tomáše Ujfalušiho do stoperské dvojice Radoslava Kováče, v záložní řadě dal před Tomášem Galáskem přednost Janu Polákovi. Kapitánem týmu v závěrečném utkání ve skupině E bude Pavel Nedvěd.

„Čeká nás těžký soupeř. Nejkvalitnější tady. Ale já věřím, že budeme připraveni a postoupíme,“ řekl Marek Jankulovski, který se postaví proti spoluhráčům z AC Milán.

O zápas dřív, než čekali, začíná pro české fotbalisty vyřazovací část turnaje. Jedině vítězství znamená jistotu. „Potřebujeme tři body,“ věděl kapitán Tomáš Galásek.
 

Sestava českého týmu

Čech - Grygera, Kováč, Rozehnal, Jankulovski - Poborský, Rosický, Polák, Nedvěd, Plašil - Baroš.


„Jestli chceme do osmifinále, nemůžeme spoléhat na remízu,“ dodal obránce David Rozehnal. Nerozhodný výsledek bude totiž výhodný jen v případě, že stejně skončí i druhé utkání ve skupině. Pak by šla dál první Itálie i druhé Česko.

Vítěz skupiny se skoro jistě vyhne Brazílii, po čemž Italové touží.
 
Porážka přinese smutek. A možná i konec výjimečného týmu. Pavel Nedvěd už naznačil, že by zápas s Itálií mohl být jeho poslední v reprezentaci. Na konec kariéry se chystá i Karel Poborský. A možná by se přidali i další starší hráči.

Bude to vypjatých devadesát minut. Lze se vyhnout stresu? „Nikdy jsem ho nepocítil a nechci, aby ho cítili hráči. Snažím se je všemožně ochránit,“ tvrdil trenér Brückner.

Historie je s reprezentací. Samostatné Česko azurového soupeře dvakrát porazilo a jednou remizovalo. Jenže světový turnaj se zašmodrchal. Národní tým ztrácel své hvězdy kvůli zraněním, přibyly i karetní tresty pro Ujfalušiho a Lokvence.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!