Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Baroš: Kritici jsou naštvaní, my zase šťastní

Sport

  12:21
PODGORICA (od zpravodaje LN v Černé Hoře) - Postup na mistrovství Evropy mu zlepšil náladu. Kritizovaný útočník Milan Baroš proto ukončil před novináři mlčení a rozhodl se promluvit o svých pocitech z dění kolem fotbalové reprezentace. V odvetě baráže proti Černé Hoře nastoupil na posledních šest minut a do statistik se zapsal žlutou kartou, kterou dostal v Podgorici ještě jako náhradník. Dříve nezvyklá role mu nevadila. "Jsem rád, že jsem tady mohl být a že jsem mohl klukům pomoct i mimo hřiště. Odmakali to fantasticky a za to jim patří velký dík," chválil Baroš spoluhráče.

Česko (Milan Baroš) foto: ČTK

Spadl vám kámen ze srdce, když se podařilo postup potvrdit?
To bych ani neřekl. Nebyli jsme v pozici, kdy bychom museli něco dohánět. Už po zápase v Praze jsme byli vpředu, ale jeli jsme sem s pokorou a věřili, že postoupíme.

Berete současný postup jako nejcenější z těch, co jste během kariéry zažil?
Každý postup je cenný, ale zrovna tenhle byl nejtěžší. Dřív totiž byla kolem týmu úplně jiná atmosféra než teď. Spousta lidí nám nepřálo a bylo to cítit všude. Od fanoušků až přes odborníky. Jsem rád, že jsme jim dokázali, jak se pletli. Zatímco oni jsou teď možná naštvaní, my jsme zase šťastní. A to nás těší.

PSALI JSME:

Neuvažoval jste, že v reprezentaci skončíte po říjnovém zápase po Španělsku, kdy vás fanoušci vypískali?
Tak to u nás v Česku chodí. Chtěl bych spíáš poděkovat těm, co nás poslední dva roky podporovali. A ten zbytek, co do nás šil a chtěl, abychom neuspěli, je nám více méně u zadku. Jsem rád za ty, co nám opravdu přáli.

Jaká nejtěžší chvíle v průběhu kvalifikace národní tým potkala?
Bylo jich dost. Nezačali jsme ji dobře, hned v prvním zápase jsme prohráli s Litvou. Pak jsme v klíčovém zápase ve Skotsku jsme vyrovnali v poslední minutě na 2:2 a tím se zachránili. Kdybychom tam prohráli, nemuseli jsme do Litvy ani jezdit. Kvalifikace byla těžká, psychicky i fyzicky. Dokázali jsme ale v těžkých chvílích zabrat.

Berete dosažený úspěch také jako osobní satisfakci?
Mně je kritika úplně jedno, jde mimo mě. Nějak jsem si to už zvykl, vždycky tady budu takový rebel a nezáleží mi, co na mě lidi řvou. V tomhle kolektivu se cítím dobře a to, co o mě píší noviny, jde opravdu kolem mě.

Vy jste s tím nikdy za poslední dva roky nikdy praštit nechtěl?
Pořád řešíte jen mě, přitom teď slavíme postup. Je mi jedno, co o mě píší různé bulvarní plátky, soustředím se jen na fotbal. Ano, vím, že můžu hrát líp a budu se snažit, abych se na Euro dobře připravil.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!