Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Baroš se při gólové expolozi zranil a bude chybět proti Skotům

Sport

  10:44aktualizováno  17:03
ISTANBUL - Český fotbalista Milan Baroš si z nedělního utkání Galatasaraye s Büyüksehirem odnesl kromě tří vstřelených gólů také zranění. Podle tureckých médií má prasklinu ve stehenním svalu a mimo hru bude minimálně dva až tři týdny. Je téměř jisté, že tak přijde o zápasy národního týmu v kvalifikaci mistrovství Evropy se Skotskem a Lichtenštejnskem. Manažer Pavel Paska odpoledne informaci na hráčově webu potvrdil.

Úspěšný střelec Baroš, vpozadí spoluhráč Kewell. foto: ČTK

Baroše zranění provázejí velmi často. Naposledy během letní přípravy laboroval s Achillovou šlachou a přišel tak i o úvod sezony Galatasaraye. A kvůli zraněním také odehrál pouze tři z posledních devíti zápasů národního týmu.

DÁLE ČTĚTE

Nyní se dostával znovu do formy, což potvrdil i v nedělním istanbulském derby s Büyüksehirem, v němž se již během prvního poločasu blýskl hattrickem. Jenže po změně stran si poranil levý stehenní sval a musel odjet na vyšetření do nemocnice.

První spekulace hovořily o malé prasklině ve svalu a minimálně dvou- až třítýdenní pauze. Podle tureckých médií je však nejpravděpodobnější varianta, že Baroš bude připraven až na důležité derby s Fenerbahce, hrané v rámci 9. kola na konci října. Aktuálně nejlepší střelec české reprezentace by tak vynechal kvalifikační zápasy se Skotskem a Lichtenštejnskem, které jsou na programu 8. a 12. října.

Barošův manažer to na hráčově webu www.milan-baros.eu potvrdil. "Mluvil jsem dnes se zástupci klubu i s Milanem. V zadním stehenním svalu levé nohy má drobnou trhlinu. Přestože nejde o nic závažného, odhadovaná léčba bude podle prvních informací lékařů dva až tři týdny," uvedl Paska.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...