130 let

Klinsmann na lavičce nevěřil svým očím. | foto: AFP

Baroš se trefil i v lize

Sport
  •   10:30
ISTANBUL - Turecké obrození Milana Baroše pokračuje. Český útočník Milan Baroš včera korunoval povedený týden a po dvou trefách do sítě Bellinzony v Poháru UEFA zopakoval stejný kousek i v lize na půdě Kocaelisporu. Barošova první trefa z 31. minuty znamenala vyrovnání na 1:1, druhá z 80. minuty pak jeho týmu dala dvoubrankový náskok a nasměrovala jej k výhře 4:1.

Galatasarayi patří po čtyřech kolech v tabulce druhé místo.

Baroš v Turecku

Pět gólů během sedmatřiceti minut nasázeli  fotbalisté Brém na půdě Bayernu Mnichov a uštědřili svému soupeři nejtěžší domácí prohru od března 1979. Ostuda úřadujícího bundesligového mistra mohla být ještě větší, nebýt dvou branek domácího záložníka Borowského, které alespoň zmírnily debakl Bayernu na 2:5. Agentura SID označila výkon Bayernu za katastrofální. Zatímco domácí hráli směrem dopředu bojácně, hosté si postupem času začínali dělat, co chtěli. Nic nezmohly ani stále častější výlety křičícího trenéra Klinsmanna k postranní čáře. "Je to bolestivé, ale znovu se zvedneme,“ reagoval Klinsmann na nečekaný debakl. Bayern doma prohrál vůbec poprvé po roce a čtvrt.

Bayern - Brémy sestřih

O vedení v tabulce přišel Hamburk. Osudnými se mu staly tři  branky Wolfsburgu během úvodních 28 minut. I když tým českého kapitána Davida Jarolíma až do konce tlačil, gólově se neprosadil.
O něco  více radosti si užil Jan Šimák, který nastoupil proti Karlsruhe v základní  sestavě Stuttgartu, vítězný gól svého týmu však sledoval už jen z lavičky. Lépe se vedlo i Herthě Berlín  s Jaroslavem Drobným v brance.

Mönchengladbachu  si uhlídala po brance Srba Kajčara z 11. minuty těsnou výhru až do konce. Stoprocentní výkon předvedl i šéf obrany Bielefeldu Radim Kučera, který se mohl radovat z výhry 2:0 nad Kolínem nad Rýnem. Útočník Martin Fenin nastoupil v základní sestavě, prohru 0:1 na Schalke se mu odvrátit. V posledních vteřinách zápasu s Permem mohlútočník Jan Koller připravit favorizovaný Perm o třetí místo v tabulce, ale jeho hlavičku zastavilo břevno a domácím zachránilo těsnou výhru 1:0. Celý zápas odehrál v dresu hostí i záložník Jiří Jarošík.

Stejně jako vedoucí Inter Milán má sedm bodů také druhý Juventus Turín, který zvítězil 1:0 na hřišti Cagliari. V  sestavě Staré dámy odehrál celý zápas Pavel Nedvěd, další český  fotbalista Zdeněk Grygera nebyl překvapivě ani na lavičce náhradníků.

Autor: Lidové noviny