Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bavič Mourinho si spletl jméno trenéra Anglie. Může mi říkat Johne, pojal omluvu s humorem

José Mourinho posílá na plac Harryho Kanea. foto: ČTK

Londýn - Většinou vážný José Mourinho umí fanoušky i rozesmát. V Makedonii se kvůli nesprávným rozměrům branek domníval, že přes noc vyrostl. O pár dní později popoháněl zpět na hřiště Erica Diera, který si potřeboval během utkání odskočit. Způsobem sobě vlastním vyřešil i omluvu kouči anglické reprezentace Garethu Southgateovi, jehož několikrát mylně překřtil na „Garyho“.
  7:29

Mezi oběma trenéry proběhla nedávno mediální výměna názorů ohledně herního vytížení Harryho Kanea. Mourinho požadoval, aby byl útočník Tottenhamu během srazu národního týmu pošetřen a neabsolvoval všechny zápasy.

Trenér Tottenhamu José Mourinho podporuje své svěřence během utkání předkola...
Trenér Tottenhamu José Mourinho.

„Mému příteli Garymu mohu slíbit, že až do konce sezony nenasadím Harryho do žádného přípravného zápasu. Ani na jedinou minutu,“ vzkázal svému kolegovi legendární Portugalec.

Southgate na toto vyjádření reagoval poměrně ostře. Trenérovi Spurs vzkázal, že o podobě sestavy si rozhodne sám a žádné instrukce nepotřebuje. „Práce u anglické reprezentace není jednoduchá. Musíme jednat s celou řadou úspěšných manažerů a silných osobností,“ řekl.

Greguš poslal drzý vzkaz Panenkovi do nemocnice. Parádním dloubákem zachránil Hapala

Mourinho ale opět dokázal prolomit ledy. Po zápase na Old Trafford, kde Tottenham zdemoloval Manchester United 6:1, jej na nesprávné oslovení upozornili žurnalisté. 

„Přísahám, že jsem si po všech těch letech v Anglii myslel, že Gary je zkrácenina jména Gareth. Už jsme spolu mluvili, ale řeknu to i veřejně, protože ho respektuji,“ omluvil se Mourinho.

Svým následným prohlášením překvapil a pobavil všechny přítomné: „Celou dobu jsem si myslel, že jsem k němu slušný, ale místo toho jsem ho takhle urazil. Pokud bude chtít, může mi říkat Johne a já to přijmu.“

Také lodivod národního týmu Albionu vychladl a úsměvnou situaci okomentoval s potřebným nadhledem. „Nemám s tím nejmenší problém. Odhalit v angličtině správně každou drobnost je složité. Zaplaťpánbůh, že k nám přicházejí trenéři jako José, kteří mluví čtyřmi nebo pěti jazyky. Chovám k němu velký obdiv,“ nechal se slyšet Southgate.

A jak to dopadlo s Kanem? Klíčový hráč Tottenhamu do prvního ze tří reprezentačních utkání skutečně nezasáhl, Anglie i bez něj porazila Wales 3:0. Dá se však očekávat, že při těžkých soubojích Ligy národů proti Belgii a Dánsku už se na trávníku objeví.

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...