Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bayern doma nevyhrál

Sport

  23:46
MNICHOV/GLASGOW - Fotbalisté Bayernu Mnichov nepotvrdili v prvním semifinálovém utkání Poháru UEFA roli favorita a pouze remizovali na domácím trávníku se Zenitem Petrohrad 1:1. Ani druhý dnešní duel neměl vítěze, protože Fiorentina po takticky vyspělém výkonu uhrála na půdě Glasgow Rangers bezbrankovou remízu. Hosté byli spokojenější, domácí se za celý zápas netrefili mezi tyče.

Radek Šírl (vlvevo) si zahrál proti slavnému Bayernu. foto: ČTK

Zenit s Radkem Šírlem v sestavě naznačil v Allianz Aréně, že ani semifinále nemusí být v Poháru UEFA jeho konečnou stanicí a do odvety si vypracoval proti největšímu favoritovi soutěže nadějnou výchozí pozici. Český obránce bude ale za týden zápas v Rusku sledovat jen jako divák, protože dnes dostal třetí žlutou kartu.

V Glasgowě se také očekával nápor domácího týmu, ale hosté začali velmi aktivně. V jejich základní sestavě se objevil nečekaně Tomáš Ujfaluši, kterého ještě den před zápasem vydával italský klub za zraněného, a možná i přítomnost obvyklého kapitána dodávala Fiorentině sebedůvěru v ofenzivě a snaze o rychlý gól. Ten však nepadl ani na jedné straně.

Bayern Mnichov - Zenit Petrohrad 1:1 (1:0)

Branky: 18. Ribéry - 60. vlastní Lúcio. Rozhodčí: Micheu - Slyško, Balko (všichni SR). Diváci: 70.000.

Glasgow Rangers - FC Fiorentina 0:0

Rozhodčí: Vassaras - Bozatzidis, Saraidaris (všichni Řec.). ŽK: Santana, Gamberini, Gobbi (všichni Fior.). Diváci: 61.000.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...