Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Bayern míří do Plzně. Překvapil skromností, všechno si zařídí sám

Sport

  9:30
PLZEŇ - Vedení fotbalové Plzně bylo překvapeno tím, že zástupci Bayernu Mnichov mají naprosto minimální požadavky na organizaci úterního zápasu Ligy mistrů. Bavorský celek si téměř vše zařizuje sám a potvrzuje tak, že je opravdovým velkoklubem.

Fotbalista Bayernu Mnichov Mario Mandžukič foto: Reuters

"Paradoxně nás zaskočilo to, že Bayern měl požadavky naprosto minimální. A to i ve srovnání s týmy, které k nám přijely v rámci předkol," řekl tiskový mluvčí Plzně Pavel Pillár. "Mají jen nejzákladnější požadavky do kabiny jako čaj, kávu, ovoce a led, ale není tam nic, co by se lišilo třeba od požadavků týmů v české lize. Opravdu nás to překvapilo, že organizaci z naší strany potřebuje minimální," dodal.

Bayern ve srovnání například s Manchesterem City, který Plzeň v této sezoně už hostila, nemá ani žádné zvláštní požadavky na kvalitu připravovaných věcí. "Manchester například chtěl konkrétní značku vody a byl i rozdíl, jestli lahve budou půllitrové nebo třetinkové, což u Bayernu nikdo neřeší," řekl Pillár. Hlavním důvodem skromnosti Bayernu je skutečnost, že bavorský klub si téměř vše zařizuje sám. "

Veze si s sebou početnou ekipu svých zaměstnanců a všechno si přiveze svoje. Vše z jejich strany nese znaky té největší profesionality. Přiznávám, že se od nich máme co učit," prohlásil Pillár. Profesionální je i komunikace zástupců Bayernu, kteří se i přes výhru 5:0 v úvodním utkání v Mnichově nad plzeňské pracovníky nijak nepovyšují. "Komunikace s Bayernem na všech frontách je vynikající a přátelská. Rozhodně nepociťujeme, že by se k nám chovali s náznakem povýšenosti. Je to pro nás zážitek nejen na sportovní úrovni," dodal Pillár.

Několik stovek německých fandů bude utkání sledovat v pivovaru

Zatímco Plzeň do Mnichova cestovala kvůli krátké vzdálenosti autobusem, Bayern přiletí do Prahy, odkud se přesune do Plzně. "Jet autobusem bylo správné rozhodnutí, protože to bylo levnější a i pro hráče pohodlnější. Dá se však předpokládat, že se tak Bayern rozhodl, jelikož jedním z jeho partnerů je letecká společnost," vysvětlil Pillár. Bayern má na utkání k dispozici 600 vstupenek pro své fanoušky, ale očekává se, že do Plzně dorazí několik tisíc německých příznivců.

Trenér Guardiola v šatně Bayernu.

"Máme informace, že si jejich fanoušci udělají poznávací zájezd do Plzně, i když neseženou vstupenky. Zároveň jsme byli uklidněni, že fanoušci jsou velmi organizovaní a vychovaní a že nehrozí žádný problém," řekl Pillár s tím, že několik stovek německých fandů bude utkání sledovat v plzeňském pivovaru. Bayern do Plzně vyrazí v pondělí ráno, kolem 11:25 by měl přistát v Praze. Následně se autobusem přesune do Plzně, kde bude bydlet v hotelu Golden Fish, ve kterém přebýval i Manchester City. Od 18:00 je naplánován trénink na stadionu ve Štruncových sadech. Utkání se hraje v úterý od 20:45.

Autoři: ,