Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bayern rozdrtil Kolín nad Rýnem pěti góly, rozhodli Lewandowski a Gnabry

Robert Lewandowski foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté vedoucího Bayernu Mnichov v německé lize po dvou zápasech opět zvítězili, doma rozdrtili Kolín nad Rýnem 5:1. Po dvou gólech dali Robert Lewandowski a střídající Serge Gnabry. Dvakrát se v zápase 23. kola prosadil také Wataru Endo, jehož Stuttgart zdolal poslední Schalke rovněž 5:1. Dortmund si poradil 3:0 s Bielefeldem. Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Wolfsburg, na jehož stadionu prohrála 0:2.
  17:53

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 5:1 (33. a 65. Lewandowski, 82. a 86. Gnabry, 18. Choupo-Moting - 49. Schirí),

Dortmund - Bielefeld 3:0 (48. Dahoud, 58. Sancho z pen., 81. Reinier),

Stuttgart - Schalke 5:1 (10. a 26. Endo, 34. Kalajdzic, 88. Klement, 90.+2 Didavi - 40. Kolašinac),

Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (38. vlastní Klünter, 90. Lacroix),

18:30 Lipsko - Mönchengladbach.

Bayern v bundeslize zvítězil poprvé od mistrovství světa klubů, které 11. února v souboji s mexickými Tigres ovládl. Na rozdíl od remízy s Bielefeldem (3:3) a prohry ve Frankfurtu (1:2) zvládli Bavorští vstřelit první branku, v 18. minutě se poprvé v ligové sezoně trefil Maxim Choupo-Moting. Vedení po chvíli navýšil Lewandowski.

Náskok úřadujícího mistra se ztenčil po přestávce zásluhou Iljáse Schirího. Pojistku ale přidal v 65. minutě opět Lewandowski, který má na kontě 28 ligových tref v 23 zápasech v ročníku, a v závěru dvakrát pálil přesně Gnabry. Bayern vede ligu o pět bodů před Lipskem, které má k dobru dnešní duel s Mönchengladbachem.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Stuttgart vedl za výhrou japonský univerzál Endo. Vedle úvodních dvou branek se jinak sváteční střelec podílel asistencí na trefě Phillipa Klementa, který zvýšil už na 4:1 pro domácí celek. Stuttgart v závěru skóroval ještě jednou a porazil Schalke o čtyři branky poprvé od roku 1996. Mužstvo z Gelsenkirchenu naopak nadále tápe, naposledy vyhrálo 9. ledna a šance na záchranu v bundeslize mu pomalu uniká.

Dortmund si poradil s nováčkem z Bielefeldu díky trefám po přestávce. Po přihrávce Jadona Sancha se trefil Mahmoud Dahoud a z penalty poté sám anglický křídelník, který se v posledních šesti ligových duelech gólem nebo asistencí podílel na sedmi brankách Borussie. Skóre uzavřel Reinier. Dortmund v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od začátku ledna. Bielefeld čeká na výhru pět zápasů a balancuje na hraně sestupových příček.

Darida odehrál 74 minut zápasu, který rozhodla vlastní branka jeho spoluhráče Lukase Klüntera ze 37. minuty. Český reprezentant mohl po změně stran pomoci k vyrovnání, hlavičku Deyovaisia Zeefuika po jeho centru ale zlikvidoval brankář Wolfsburgu. Výhru „Vlků“ v závěru zpečetil první ligovou brankou v kariéře obránce Maxence Lacroix, to už Darida na hřišti nebyl.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...