Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Bayern rozdrtil Kolín nad Rýnem pěti góly, rozhodli Lewandowski a Gnabry

Robert Lewandowski foto: Reuters

Berlín - Fotbalisté vedoucího Bayernu Mnichov v německé lize po dvou zápasech opět zvítězili, doma rozdrtili Kolín nad Rýnem 5:1. Po dvou gólech dali Robert Lewandowski a střídající Serge Gnabry. Dvakrát se v zápase 23. kola prosadil také Wataru Endo, jehož Stuttgart zdolal poslední Schalke rovněž 5:1. Dortmund si poradil 3:0 s Bielefeldem. Hertha Berlín s Vladimírem Daridou v sestavě nestačila na Wolfsburg, na jehož stadionu prohrála 0:2.
  17:53

Německá fotbalová liga - 23. kolo:

Bayern Mnichov - Kolín nad Rýnem 5:1 (33. a 65. Lewandowski, 82. a 86. Gnabry, 18. Choupo-Moting - 49. Schirí),

Dortmund - Bielefeld 3:0 (48. Dahoud, 58. Sancho z pen., 81. Reinier),

Stuttgart - Schalke 5:1 (10. a 26. Endo, 34. Kalajdzic, 88. Klement, 90.+2 Didavi - 40. Kolašinac),

Wolfsburg - Hertha Berlín 2:0 (38. vlastní Klünter, 90. Lacroix),

18:30 Lipsko - Mönchengladbach.

Bayern v bundeslize zvítězil poprvé od mistrovství světa klubů, které 11. února v souboji s mexickými Tigres ovládl. Na rozdíl od remízy s Bielefeldem (3:3) a prohry ve Frankfurtu (1:2) zvládli Bavorští vstřelit první branku, v 18. minutě se poprvé v ligové sezoně trefil Maxim Choupo-Moting. Vedení po chvíli navýšil Lewandowski.

Náskok úřadujícího mistra se ztenčil po přestávce zásluhou Iljáse Schirího. Pojistku ale přidal v 65. minutě opět Lewandowski, který má na kontě 28 ligových tref v 23 zápasech v ročníku, a v závěru dvakrát pálil přesně Gnabry. Bayern vede ligu o pět bodů před Lipskem, které má k dobru dnešní duel s Mönchengladbachem.

Robert Lewandowski
Robert Lewandowski

Stuttgart vedl za výhrou japonský univerzál Endo. Vedle úvodních dvou branek se jinak sváteční střelec podílel asistencí na trefě Phillipa Klementa, který zvýšil už na 4:1 pro domácí celek. Stuttgart v závěru skóroval ještě jednou a porazil Schalke o čtyři branky poprvé od roku 1996. Mužstvo z Gelsenkirchenu naopak nadále tápe, naposledy vyhrálo 9. ledna a šance na záchranu v bundeslize mu pomalu uniká.

Dortmund si poradil s nováčkem z Bielefeldu díky trefám po přestávce. Po přihrávce Jadona Sancha se trefil Mahmoud Dahoud a z penalty poté sám anglický křídelník, který se v posledních šesti ligových duelech gólem nebo asistencí podílel na sedmi brankách Borussie. Skóre uzavřel Reinier. Dortmund v lize zvítězil dvakrát po sobě poprvé od začátku ledna. Bielefeld čeká na výhru pět zápasů a balancuje na hraně sestupových příček.

Darida odehrál 74 minut zápasu, který rozhodla vlastní branka jeho spoluhráče Lukase Klüntera ze 37. minuty. Český reprezentant mohl po změně stran pomoci k vyrovnání, hlavičku Deyovaisia Zeefuika po jeho centru ale zlikvidoval brankář Wolfsburgu. Výhru „Vlků“ v závěru zpečetil první ligovou brankou v kariéře obránce Maxence Lacroix, to už Darida na hřišti nebyl.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...