130 let

Freiburg - Bayern (Schweinsteiger diskutuje s rozhodčím). | foto: Reuters

Bayern se ještě nevzdává. Vítězství 2:1 ve Freiburgu urval gólem z 88. minuty

Sport
  •   18:09aktualizováno  20:35
BERLÍN/PRAHA - Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili v německé lize díky brance Francouze Francka Ribéryho z 88. minuty ve Freiburgu 2:1 a udrželi se v boji o místa zajišťující účast v Lize mistrů. Ze čtvrté pozice ztrácí obhájce titulu dva body na třetí Hannover, který doma porazil Hoffenheim 2:0.

Trápící se Bayern v úterý vypadl s Interem Milán z osmifinále Ligy mistrů, už dříve skončil v domácím poháru a v bundeslize bojuje jen o šanci zahrát si v další sezoně nejprestižnější evropskou soutěž. Ve Freiburgu poslal hosty v deváté minutě do vedení nejlepší ligový střelec Mario Gómez svým devatenáctým zásahem v tomto ročníku.

Domácí Papiss Cissé nejprve ve 14. minutě zahodil penaltu, ale za tři minuty své zaváhání napravil vyrovnávacím gólem, kterým stáhl Gómezův náskok v čele tabulky střelců na rozdíl jediného gólu. V druhém poločase Freiburg bránil remízu, což se mu nevyplatilo. Houževnatý mnichovský celek vyrovnal dvě minuty před koncem po křížné Ribéryho střele. Freiburg tak prohrál počtvrté za sebou.

Hamburk - Kolín (Van Nistelrooy se spoluhráči slaví gól).

Největším překvapením jarní sezony je Hannověr, kterému čtvrté domácí vítězství v řadě zajistili útočníci Didier Ya Konan a Mohammed Abdellaoue. Hamburk odčinil vysoký debakl 0:6 z Mnichova, po kterém byl minulý týden odvolán trenér Armin Veh. S asistentem Michaelem Oenningem v roli dočasného kouče deklasoval na svém hřišti nejhorší venkovní tým soutěže Kolín 6:2.

Německá fotbalová liga - 27. kolo

Frankfurt - St. Pauli 2:1 (34. z pen. a 76. Gekas - 42. Takyi), Freiburg - Bayern Mnichov 1:2 (17. Cissé - 9. Gómez, 88. Ribéry), Hamburk - Kolín nad Rýnem 6:2 (12., 38. a 43. Petrič, 32. Ben-Hatira, 52. Kačar, 58. Zé Roberto z pen. - 50. Jajalo, 62. Podolski), Hannover - Hoffenheim 2:0 (38. Ya Konan, 53. Abdellaoue), Norimberk - Brémy 1:3 (30. Gündogan - 27. a 90. obě z pen. Wagner, 50. Pizarro), Dortmund - Mohuč 1:1 (8. Hummels - 89. Sliškovič).

Hattrickem během úvodního poločasu se na vysoké výhře podílel chorvatský útočník Mladen Petrič. Záložník David Jarolím sledoval triumf svého týmu pouze z lavičky, náhradní brankář Jaroslav Drobný chyběl kvůli zlomenému palci.

Historický zápis oslavil gólem z penalty hamburský záložník Zé Roberto. Šestatřicetiletý Brazilec odehrál 330. zápas v bundeslize, čímž vyrovnal rekord Bosňana Sergeje Barbareze v počtu startů v německé soutěži mezi zahraničními hráči.

Prvního vítězství v roce 2011 se na desátý pokus dočkal Frankfurt, jenž doma porazil díky dvěma brankám řeckého útočníka Theofanise Gekase 2:1 nováčka St. Pauli. Útočník Frankfurtu Martin Fenin odehrál úvodní poločas. Gekas na svůj patnáctou a šestnáctou trefu v sezoně čekal od posledního prosincového kola.

Autor: ČTK