Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Beckham debutoval za PSG, odehrál čtvrt hodiny

Sport

  23:09
PAŘÍŽ - Slavný fotbalista David Beckham poprvé nastoupil za Paris St. Germain. Anglický záložník si premiérový start ve francouzské lize připsal v tradičně vypjatém duelu s rivalem z Marseille, který hráči PSG vyhráli 2:0. V čele tabulky soutěže si díky tomu udrželi tříbodový náskok před Lyonem.

David Beckham při premiéře za PSG. foto: Reuters

Sedmatřicetiletý Beckham zůstal od začátku utkání na lavičce, z níž se za mohutného aplausu domácích fanoušků zvedl k rozcvičce krátce po přestávce. Na hřiště se dostal v 76. minutě, kdy nahradil Javiera Pastoreho.

Hráči PSG, pod dohledem bývalého brazilského útočníka Ronalda, který obstaral čestný výkop, v té době již dlouho vedli. V 11. minutě totiž zamířil do vlastní branky stoper Marseille Nicolas N'Koulou.

FOTOGALERIE

David Beckham při premiéře za PSG.

Beckham stačil předvést několik přesných pasů a v poslední minutě se podílel na druhé brance. Lobem našel Jérémyho Méneze, který se obtočil kolem obránce a našel Zlatana Ibrahimovice. Nejlepší střelec soutěže dal snadno svůj 22. gól v sezoně.

Beckham přišel do Francie koncem ledna z Los Angeles Galaxy, kde hrál od roku 2007. Bývalý kapitán anglické reprezentace, který v minulosti působil také v Manchesteru United a Realu Madrid, podepsal smlouvu do konce sezony. Jeho plat půjde na charitu.

Na Pařížany vyvinul před dnešním utkáním tlak Lyon, který zvítězil v odpoledním duelu nad Lorientem 3:1 a na lídra tabulky se dočasně bodově dotáhl. Svým prvním gólem ve dvanáctém utkání v lize rozhodl zápas dvacetiletý francouzský záložník Rachid Ghezzal.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.