130 let
David Beckham.

David Beckham. | foto: Reuters

Beckham změnil názor, opět chce do Evropy, nejspíše do Anglie

Sport
  •   19:04
LOS ANGELES - Anglický fotbalista David Beckham změnil názor a rád by během přestávky zámořské MLS opět hostoval v některém z evropských klubů. Pětatřicetiletý záložník Los Angeles Galaxy si tak chce udržet šanci na návrat do anglické reprezentace.

Beckham v předchozích dvou letech během zimní přestávky nastupoval za AC Milán, v březnu si však během hostování přetrhl Achillovu šlachu a šest měsíců nehrál. Ve stínu zranění prohlásil, že další hostování v Evropě už neplánuje, po uzdravení ale změnil názor.

Rok 2010 v obrazech

"Do Milána už ale nepůjdu, protože bych se nemusel za tak krátkou dobu dostat do sestavy," citovala Beckhama agentura AP. "Ale určitě budu někde hrát, abych se udržel v kondici a měl šanci vrátit se do reprezentace. Snad něco najdu," dodal.

O Beckhamovy služby nedávno projevil zájem Everton, záložník však prohlásil, že pokud se někdy vrátí do anglické ligy, tak pouze v dresu Manchesteru United, kde s velkým fotbalem začal. "Možná se jednou vrátím, ale budu se opakovat, když řeknu, že tomu tak bude jen v dresu Manchesteru United," prohlásil.

Beckham za Anglii naposledy nastoupil loni v říjnu. Celkem má na kontě 115 reprezentačních startů, což je rekord pro hráče z pole. Absolutním rekordmanem ostrovního týmu je brankář Peter Shilton se 125 zápasy.

Autor: ČTK