Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Beckham zrazuje Ronalda od přestupu do Realu

Sport

  13:20
LONDÝN - Beckham varoval portugalskou fotbalovou hvězdu Cristiana Ronalda, aby nešla v jeho šlépějích a nepřestupovala z Manchesteru United do Realu Madrid.

Cristiano Ronaldo při tréninku v dějišti mistrovství Evropy. foto: AFP

Podle bývalého záložníka anglického celku je Manchester pro Ronalda tím správným klubem. "Je tam jen pár let. Navíc tam je spousta lidí, kteří ho budou chránit a pomáhat mu. Myslím, že Ronaldo je na správném místě a v United by měl zůstat," řekl Beckham, který odešel z Manchesteru do Realu v roce 2003.

Tiadvacetiletý Ronaldo byl letos hlavním strůjcem úspěchů "Rudých ďáblů", když v sezoně vstřelil 42 soutěžních gólů a pomohl k vítězství v Premier League i Lize mistrů. Nedávno prohlásil, že brzy se definitivně rozhodne o své budoucnosti. "Věřím, že zůstane. Vlastně jsem o tom přesvědčený," řekl trenér United Alex Ferguson.

"Je to ze strany Realu taková hra. Dělali to samé s Beckhamem, teď to dělají s Ronaldem a loni v létě to udělali s jedním z našich trenérů, kterého nám přetáhli. Jsme na to zvyklí," prohlásil skotský kouč. "Chceme, aby Ronaldo v United hrál velmi, velmi dlouho. Koneckonců má fantastický kontrakt, který si navíc naprosto zaslouží. Vždyť je nejlepším fotbalistou světa," dodal.

Autor: